Liliana Ciobanu, deputat: S-a semnalat, în ultima vreme, o evoluție a abuzurilor exercitate de marile lanțuri de magazine

Liliana CiobanuDeputatul  Giurgiu, Liliana Ciobanu, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și produse specifice, salută adoptarea propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, votată miercuri cu unanimitate de Camera Deputaților în calitate de for decizional.
„A venit iată momentul în care marile lanțuri ale hipermarketurilor și supermarketurilor din România să nu mai poată alege după bunul lor plac proveniența produselor alimentare și agro-alimentare, și să fie obligate să vândă produse autohtone, legume și fructe proaspete, aduse din țară. Sunt mândră că am contribuit și eu la definitivarea unei legi bune pentru producătorii agricoli, și pentru toți românii’, a subliniat deputatul Liliana Ciobanu.
Parlamentarul a mai spus că modificările aduse Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare reglementează condițiile de exercitare a activității contractuale de comercializare a produselor alimentare. ‘S-a semnalat, în ultima vreme, o evoluție îngrijorătoare în ceea ce privește abuzurile exercitate de marile lanțuri de magazine. Acest act normativ va conduce la revitalizarea comerțului tradițional, prin obligarea hipermarketurilor și supermarketurilor de a avea minim 51% produse românești pe raft!
Legea va avea efect pozitiv, pe termen lung, asupra producătorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse și stimularea acestora pentru a produce și pe viitor. De asemenea, va fi încurajată producția agricolă națională pentru comercianții din piețele agroalimentare, precum și pentru cei ce dețin magazine mici, aceștia urmând să înregistreze o creștere a vânzărilor, fapt care va încuraja înființarea de noi entități, dezvoltarea magazinelor de cartier, noi locuri de muncă, dar și diminuarea șomajului. Avantajele vor fi pozitive pentru producătorii agricoli români, care vor putea oferi produse proaspete, direct de la sursă, acestea fiind încurajați, totodată, să livreze produse autohtone de calitate, care vor concura cu produsele din import aflate în hipermagazine’, a conchis Liliana Ciobanu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole