Liliana Ciobanu, deputat: Comisia de Agricultură a retrimis plenului Camerei Deputaților modificările Legii 321/ 2009 privind comercializarea produselor alimentare

Liliana CiobanuComisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și produse specifice a votat marți, cu majoritatea voturilor celor prezenți, retrimiterea în plen a modificărilor aduse Legii 321/ 2009 privind comercializarea produselor alimentare, a anunțat deputatul  de Giurgiu, într-o declarație de presă.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.321/ 2009 privind comercializarea produselor alimentare a fost retrasă în urmă cu o săptămână de pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și a fost retransmisă comisiei de specialitate.

‘Evident este vorba despre un proiect legislativ bun, în favoarea producătorilor români, iar retrimiterea să la Comisia de agricultură a fost de neînțeles. Personal, împreună cu colegii din Subcomisia de agricultură, am muncit mai mult de două luni la îmbunătățirea acestei propuneri legislative, care vizează reglementarea condițiile de exercitare a activității contractuale de comercializare a produselor alimentare. Îmi exprim speranța că propunerea de modificare și completare a Legii nr. 321/ 2009 va fi adoptată cât mai curând de către plenul Camerei Deputaților, deoarece este o lege în favoarea producătorilor români și mai reduce din favorizarea de până acum a hipermarketurilor și supermarketurilor din România ! Românii vor avea posibilitatea de a consuma legume și fructe proaspete, aduse din țară, și, de asemenea, legea va oferi posibilitatea creării a noi locuri de muncă în domeniu. Totodată, noul act normativ va contribui la revitalizarea comerțului tradițional și susținerea producătorilor autohtoni prin încurajarea comerțului în piețe și în micile magazine’, a declarat Liliana Ciobanu.

Citește și

Comentariile sunt închise