Lignohumate, un fertilizant bio pentru o cultura prospera

Este imposibil să ne imaginăm o fermă de legume productivă care nu utilizează microelemente, stimulatori de creștere și îngrășăminte minerale în tehnologia de cultivare a legumelor. Tocmai de aceea, Lignohumate oferă soluția.

Lignohumate este un fertilizant humic complex, un amestec de humați și de potasiu ai acizilor humici și fulvici, completat cu microelemente. Este un stimulator de creștere natural, ecologic, utilizabil în soluții active la concentrații reduse: 0,01 – 0,05%. Se poate utiliza prin aplicare directă la sol, în combinație cu îngrășăminte (0,175 – 0,25 kg lignohumat la 100 kg îngrășământ). Lignohumate-ul este compatibil cu aproape toate pesticidele utilizate în agricultură. Este recomandat în combinarea amestecurilor de rezervoare cu erbicide, insecticide și fungicide în tratamentele foliare. De asemenea, Lignohumate-ul este compatibil cu orice tip de tratament în combinație cu îngrășăminte, aminoacizi, preparate pe bază de alge etc.

Pentru a afla mai multe despre acest produs, am stat de vorbă cu Tatiana Brașoveanu, de la compania BIO Etalon, în cadrul Târgului AGRALIM.

Ce este Lignohumate-ul?

”Lignohumate-ul este un amestec de humați ai acizilor humici și fulvici, completat cu microelemente. Este un fertilizant humic, adaptogen și anti-stresant. Lignohumate-ul este util la tratarea semințelor și se aplică la sol sau foliar. Produsul este cumpărat de fermieri pentru toate culturile, de la livezi și viță de vie, până la floarea soarelui, grâu, porumb sau orz. Anul acesta, în județul Tulcea, s-a aplicat Lignohumate la o suprafață de 7000 de hectare, aceasta fiind cea mai mare suprafață acoperită până acum.” ne-a împărtășit Tatiana Brașoveanu

Lignohumatul este produs din materia primă vegetală, ce conține lignină, și este obținut în timpul producerii celulozei. Compușii humici sunt formați în reactor sub acțiunea temperaturii și a presiunii, acest proces numit sinteză organică. Humații naturali din turbă, leonardită și lignit sunt inițial instabili datorită instabilității proprietăților materiilor prime utilizate. Caracteristicile activității biologice pentru astfel de humați sunt mult mai scăzute, deoarece toate componentele biologic active au intrat deja în reacție și nu se mai conțin în materia primă.

Compania BIO Etalon coaborează cu Topsem Cris SRL din Tulcea, promovând și distribuind împreună produsul Lignohumate în toată țara.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole