VIDEO Lidl România – partener de încredere în susținerea producătorilor locali

Lidl România este unul dintre principalii piloni atunci când vine vorba de sprijinul  producției locale de fructe și legume, dar și despre aprovizionarea românilor cu produse autohtone.

În ultimii ani, Lidl România a achiziționat o cantitate medie anuală de aproximativ 100.000 de tone de fructe și legume românești și a continuat extinderea parteneriatelor cu producătorii locali care aprovizionează Piața Lidl.

De asemenea, prin prisma sprijinului producătorilor autohtoni, Lidl România susține și economia românească.

,,Colaborarea cu producătorii locali este o prioritate pentru noi, o dată pentru a susține economia locală, iar pe de altă parte pentru a asigura prospețime, una dintre atributele noastre. Cu cât lanțul de aprovizionare este mai scurt, cu atât prospețimea crește. În lanțurile noastre de magazine, anul acesta clienții au găsit în plin sezon verdețuri exclusiv românești, peste 99% cartofi și ceapă românești, peste 98% roșii și leguminoase românești, peste 97% pepeni și fructe de pădure românești. Totodată, scopul nostru este să colaborăm cu cât mai mulți producători locali” a spus Maria Mihai, Director de Comunicare & CSR, Lidl România.

În prezent, Lidl colaborează cu peste 450 de producători români. 

Totodată, Lidl ține la siguranța alimentară. De aceea, toți producătorii locali cu care colaborează sunt certificați Global G.A.P., un standard recunoscut la nivel global în vederea respectării bunelor practici agricole.

Pentru a spori credibilitatea din partea clienților cu privire la proveniența produselor românești din Piața Lidl, Lidl România a lansat în urmă cu patru ani platforma #trecipeproaspăt. Prin intermediul acestei platforme, clienții pot accesa informații detaliate despre originea fructelor și legumelor expuse pe rafturile retailerului, inclusiv informații despre trasabilitatea acestora, certificările de calitate, precum și furnizorii locali de legume și fructe din întreaga țară și poveștile lor.  Pentru a accesa aceste informații, clienții pot vizita surprize.lidl.ro/piatalidl pentru a afla detalii despre furnizorii Lidl sau surprize.lidl.ro/scan pentru a scana cu telefonul mobil codul QR disponibil pe lădițele de fructe și legume din Piața Lidl. 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole