Lider al Sindicatului crescătorilor de ovine, trimis în judecată. Vezi de ce!

dnaProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au anunţat că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

ANDREI MARCEL, la data faptelor reprezentant al unei societăți comerciale, în prezent președinte al Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
— folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
— înșelăciune, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2007 — 2012, inculpatul Andrei Marcel, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură — Centrul Județean Sibiu mai multe declarații inexacte în sensul declarării unor suprafețe de teren mai mari decât cele reale, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață.
Concret, inculpatul a completat în mod inexact cererile de solicitare de sprijin în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, incluzând cu rea credință suprafața de teren de 366,51 ha, rezultată dintr-un contract de concesiune încheiat cu Agenția Domeniilor Statului — Sibiu desființat în anul 2005, urmare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.
În perioada respectivă, inculpatul a primit în total suma de 376.396,24 lei ce reprezintă fonduri nerambursabile.
În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură — Centrul Județean Sibiu s-a constituit parte civilă cu suma totală de 449.779,13 lei.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului Andrei Marcel.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole