Liber la comerțul cu păsări vii!

Anunțul privind deblocarea comerțului cu păsări vii a fost făcut joi, 20 mai 2021, de președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Adrian-Ionuț Chesnoiu.

Într-o postare pe pagina sa oficială de socializare, Chesnoiu s-a declarat bucuros că argumentele și punctele sale de vedere, susținute de colegii deputați din Comisie, au condus la o hotărâre a autorităților în interesul fermierilor.

„Am reușit să dovedim că interesele fermierilor primează! Liber la comerțul cu păsări vii, prin intermediul comercianților autorizați sanitar-veterinar! După ce am solicitat și am avut marți, în Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, dezbateri cu conducerea Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) pentru a lămuri aspectele legate de deciziile din ultima vreme privind gestionarea problemei gripei aviare, ieri, autoritățile au revenit asupra hotărârii de interzicere a comerțului cu păsări vii”, a scris Chesnoiu pe Facebook.

Șeful Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților a precizat totodată că i-a explicat președintelui ANSVA, dr. Robert Chioveanu, că decizia luată în CNCB a fost „puțin pripită și disproporționată”.

„O decizie care aduce pierderi financiare uriașe atât pentru intermediarii corecți, cei autorizați sanitar-veterinar, cât și pentru fermele de păsări și pentru fermele mici. Spun pripită, pentru că identificarea unui focar izolat de gripă aviară nu impune măsuri de interdicție la nivel național, care pun în pericol funcționarea tuturor fermelor de pui, a gospodăriilor și a fermelor mici”, a continuat deputatul PSD. „Mă bucur să văd că argumentele mele și punctele de vedere susținute de colegii deputați din Comisie, au condus la o hotărâre a autorităților în interesul fermierilor!”

În urmă cu două săptămâni, după ce, în județul Mureș, a fost confirmat un focar de gripă aviară la o fermă comercială, ANSVA a avut inițiativa de a interzice comerțul cu păsări vii, de la pui de o zi până la păsări reformă, pe întreg teritoriul României, timp de 30 de zile, decizie dispusă prin hotărârea Centrului Național de Combatere a Bolilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole