27 iulie 2021 - 18:54

Leonardo DiCaprio, alaturi de padurarii romani! Mesajul transmis de actor

Celebrul actor de la Hollywood, Leonardo DiCaprio, a prezentat, într-o postare pe contul său de Instagram, situația tăierilor ilegale de păduri din România și a pădurarilor uciși în ultima vreme. Actorul și-a exprimat susținerea față de miile de activiști care au participat, duminică seara, la Marșul pentru Păduri, desfășurat în București și în mai multe orașe din țară.

„Peste 4.000 de persoane au manifestat, seara trecută, pe străzile din București, solicitând Ministerului Pădurilor să pună capăt tăierilor ilegale și să protejeze ultimele păduri virgine ale Europei. Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară

„În fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile din România. Majoritatea arborilor sunt tăiați ilegal.
Au fost de asemenea sute de atacuri asupra pădurarilor, inclusiv doi dintre aceștia care au fost omorâți brutal pentru că au protejat aceste păduri.

Din Amazon în România, atacurile asupra celor care protejează pădurile cresc. Trebuie să protejăm pădurile și oamenii care le protejează”, a scris Leonardo DiCaprio pe pagina sa de Instagram.

Postarea publicată de celebrul actor a strâns deja peste 350.000 de aprecieri și mai bine de 2.000 de comentarii de susținere.

Este cunoscut faptul că Leonardo DiCaprio este un activist e teme legate de mediu, acesta exprimânduse constant legat de importanța protejării mediului la nivel global.

Reamintim că șase pădurari au fost uciși de hoţii de lemne în ultimii ani în România, iar alți aproximativ 650 de angajați forestieri au fost răniți în timp ce încercau să oprească defrișările ilegale. Estimările arată că, în România, se taie în fiecare an 38 de milioane de metri cubi de lemn, însă doar 18 milioane sunt declarate oficial.