Oradea: Lemnul de foc arde in online

A venit iarna si o data cu ea prima ninsoare si gerul.

In Romania foarte multe gospodarii se incalzesc inca cu lemne, mai ales acolo unde nu a ajuns conducta de gaz natural, iar lemnele sunt scumpe, pentru ca e un business foarte lucrativ pentru samsarii de lemne.

Mai exact 3 milioane jumate de gospodarii România folosesc lemnul de foc ca principala sursă de încălzire, dintre care doar in mediul rural se afla 85%. Iar lemnul de foc s-a scumpit cu peste 50% în ultimii ani.

Insa de cateva zile lucrurile s-ar putea schimba nitel odata cu aparitia in Romania a primului magazin online de lemn de foc, cu vanzare catre populatie.

Aplicaţia oferă posibilitatea alegerii speciilor de lemn dorite si calculează automat costul transportului în funcţie de adresa de livrare precizată în formularul de comandă.

- Publicitate -

Fasonatul unui metru cub costă 23,8 lei. Preţurile la lemnul de foc variaza intre 154 lei/mc la diverse specii moi şi de răşinoase, cu o putere calorică mai mică, 226 de lei/mc la cel de mesteacăn si 273 lei/metrul cub la lemnul de foc de diverse specii tari: stejar, fag, carpen, gorun.

Lemnul de foc provine mai ales din cadrul Ocolului silvic Aleşd şi cele învecinate, „fiind rezultatul tăierilor de igienă, a curăţirii şi rărituri, precum şi din sortarea lemnului de calitate superioară provenit din tăieri de regenerare, produse principale”, dupa cum a declarat Teodor Suciu, directorul Direcţiei Silvice Bihor. 

Maine, vineri, 11 decembrie 2020, în Piaţa Decebal din Oradea va avea loc deschiderea primului magazin cu produse din pădure – păstrăvi, miere de albine, afine, măceşe certificate bio – o alta idee buna a Direcţiei Silvice Bihor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole