Legumicultorii din Olt au prioritate la centru

Legumicultorii din județul Olt se se pot considera norocoși: aici va fi construit unul din primele 6 centre de colectare legume-fructe pe care Casa de Comerț Unirea le va realiza în România, a anunțat luni ministrul agriculturii, Florin Barbu.

„Acasă, în Olt, în cel mai puternic bazin legumicol vom construi primul centru de legume și fructe din Oltenia. Le-am prezentat colegilor și prietenilor mei, Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, primarului comunei Tia Mare, Virgil Gulie, primarului comunei Giuvărăști, Daniel Pană, primarului comunei Izbiceni, Marian Gulie, primarului comunei Rusănești, Alexandru Chirea, primarului comunei Garcov, Niculiță Bobonete și primarului comunei Cilieni, Ionel Marancea, cum va arăta centrul de colectare legume-fructe și am stabilit terenul unde va fi amplasat”, a scris ministrul Florin Barbu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului MADR, construcția primelor 6 centre, din cele 15 câte vor realizate în România prin Casa de Comerț Unirea, va începe în acest an.

Fiecare centru va avea 3000 mp, un spațiu cu temperatură controlată și 4 benzi se sortare pentru a prelua, sorta și pregăti pentru valorificare producțiile fermierilor.

„Mi-am luat angajamentul în fața legumicultorilor olteni și a primarilor noștri că vom construi acest centru pentru că trebuie să protejăm producția românească, trebuie să ne arătăm respectul pentru fermieri și munca lor pentru a ne asigura hrană românească, sănătoasă și gustoasă! Împreună vom îndeplini acest angajament atât de important pentru legumicultorii olteni!”, a mai scris ministrul Florin Barbu.

Citește și: Fonduri europene pentru fermieri: S-au prelungit termenele!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole