LEGUMICULTORII DIN MARAMUREȘ, INVITAȚI ÎN PIEȚELE DIN BAIA MARE

173

Legumicultorii din judeţul Maramureş vor avea posibilitatea din acest an să-şi valorifice producţia de legume integral pe piaţa locală, inclusiv în cele şase pieţe agro-alimentare de cartier reamenajate recent de Primăria municipiului Baia Mare, dar şi în târgurile producătorilor agricoli tradiţionali, a declarat joi  vicepreşedintele Asociaţiei Legumicultorilor din Maramureş, Daniel Tinc.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

“Până în primăvara anului trecut producătorii din judeţ îşi valorificau producţia de legume sau fructe în piaţa Izvoarele, principala piaţă din municipiul Baia Mare, însă de anul acesta fermierii au fost încurajaţi de administraţia locală să utilizeze şi alte cinci pieţe situate în diverse cartiere a oraşului. Deocamdată, producătorii sunt un pic reţinuţi şi cred că nu vor reuşi să-şi valorifice produsele în pieţele de cartier, pieţe care nu prea sunt frecventate de locuitorii zonelor respective. De peste 50 de ani, lumea s-a obişnuit să vină în Piaţa Izvoarele, loc în care găseşte o mare diversitate de produse, dar vom încerca să experimentăm şi alte pieţe pentru a stârni interesul localnicilor”, a spus Daniel Tinc.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Acesta a precizat că primăria municipiului Baia Mare a amenajat corespunzător cele cinci pieţe în care au fost invitaţi fermierii să-şi pună produsele la vânzare.

“Primăria Baia Mare a pregătit pieţele din cartier cu toate cele necesare, există spaţii de parcare, dar şi locuri de spălare a unor bunuri în caz de necesitate. Totul e să convingem fermierii să intre în aceste pieţe. E un foarte mare avantaj că reuşim să transportăm marfa până în apropierea sau chiar înăuntrul acestor pieţe”, a spus Daniel Tinc.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş, Virgil Ţânţaş, consideră că prezenţa fermierilor în pieţele de cartier ale municipiului Baia Mare este benefică în primul rând pentru locuitorii acestor zone.

“Oamenii nu vor mai fi obligaţi să străbată o distanţă apreciabilă pentru a ajunge în zona centrală a oraşului, iar fermierii după ce vor deveni o prezenţă constantă în aceste pieţe cu siguranţă vor fi căutaţi pentru calitatea produselor, preţ şi prospeţime. A valorifica produsele agroalimentare într-o singură piaţă nu cred că întotdeauna e benefic pentru ambele părţi, fermier şi consumator”, a spus Virgil Ţânţaş.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Pe lângă desfacerea de produse în cele şase pieţe din municipiul Baia Mare, o parte dintre fermieri participă săptămânal la un târg organizat de Asociaţia Producătorilor Tradiţionali şi Ecologici din judeţul Maramureş.

În cursul zilei de joi, fermierii au ales să îşi vândă produsele în Piaţa Izvoarele cât şi în alte trei pieţe de cartier. Cele mai căutate au fost legumele de sezon: ceapă, salată, ridichii, roşii de seră, dar şi prima recoltă de căpşune aduse de pe plantaţiile din Halmeu, în judeţul Satu Mare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult