ATENȚIE, legumicultori! Crește valoarea Sprijinului Cuplat Vegetal (SCV)! Plățile încep din 16 mai!

Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt și fondator al Uniunii Salvați Țăranul Român (USTR), vine cu o veste bună pentru legumicultori: valoarea Sprijinului Cuplat Vegetal (SCV), aferentă anului 2021, pentru legumele cultivate în spații protejate va fi de 5005 euro/hectar, iar plățile vor începe de luni, 16 mai 2022.

„După aprobarea plafoanelor maxime ale SCV aferente anului 2021, Compartimentul de Politici Agricole și Dezvoltare Rurală din cadrul Uniunii Salvăm Țăranul Român a analizat sumele aprobate, iar în urma discuțiilor avute cu reprezentanții APIA – Central (Dir. APIA Adrian Pintea), am reușit să creionăm suma aferentă pentru SCV –Legume Cultivate în Spații Protejate în anul 2021, și anume suma de 5005 EUR/ha”, a scris  Ion Păunel, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului USTR, cuantumul total aprobat acestei scheme de plată este de 12.370.460 euro, pentru 2021 fiind înregistrate un număr de 2.470 de hectare eligibile la plată.

„Uniunea Salvăm Țăranul Român, mulțumește pe această cale tuturor reprezentanților MADR care au susținut solicitarea noastră de a majora cuantum total al SCV – Legume Cultivate în Spații protejate și anume domnilor: Adrian Ionuț Chesnoiu – Ministrul Agriculturii, Adrian Pintea – Director APIA. Emil Dumitru – deputat, membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Marius Micu – fost Secretar de Stat în MADR. Uniți Salvăm Țăranul Român! Uniți vom fi mai puternici!”, mai scrie Ion Păunel în postarea sa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole