Legume verzi: Un mic producător procesează legume și fructe fără să fi investit într-o fabrică

O familie de producători de legume din România a reușit să își facă propriile conserve fără a investi într-o fabrică. „Legume verzi” este platforma online care susține o mână de producători români să ajungă la clienții finali în București și împrejurimi.

„Legume verzi” a luat naștere în plină pandemie, însă de atunci competiția în mediu online s-a dublat intrând pe această nișă marii jucători din retail. Așadar, au fost nevoiți să se adapteze și să vină cu o soluție privind pierderile producției de legume și de fructe.

Corina Hodorogea, inițiatoarea acestor proiecte declară:

„După aproape 2 ani și jumătate de activitate, am decis că cel mai bun mod de a ne conserva produsele este să conservăm o dată cu ele și o parte din tradiția locului. Așa că, ne-am luat inima în dinți și am căutat un procesator flexibil, care să accepte să facem rețetele într-un mod tradițional. Această soluție ne-a ajutat să salvăm peste 1 tonă de legume și fructe. Iar pentru că materia prima a fost luată direct din inima satului Băleni Sârbi, Dâmbovița, am numit acest proiect SELO- care se traduce sat, în limbile slave.

Ne dorim că prin acest nou proiect să dezvoltăm o comunitate prin care să putem ajuta și alți producători din sat. În prezent avem o gamă de 17 produse, la care ne propunem să mai adăugăm și altele pe parcurs, în funcție de cerințele clienților. Principala categorie de produse este obținută din roșii. Avem produse precum: sos de roșii, suc de roșii, pastă de roșii. Toate ingredientele sunt naturale, cultivate în ferma proprie sau a consătenilor noștri.”

- Publicitate -

Acest proiectul a fost declarat câștigătorul premiului 2, la competiția programului TalentA, organizat de Corteva Agriscience.

Trăim o perioadă în care risipa alimentară este tot mai mare, iar pierderile micilor producători agricoli sunt si ele, foarte mari. Pentru a valorifica la maxim producția agricolă este nevoie de o investiție în spațiu de depozitare sau într-o fabrică de procesare. Dar, iată ca există si antreprenori care reușesc să își facă propriile conserve fără a investi într-o fabrică. 

Persoana de contact: Corina Hodorogea

Telefon:0734721149

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole