Legenda Anei și a lui Manole, varianta agricolă! În loc de zidit s-a gândit la prășit

Legenda Anei și a lui Manole ne spune despre zidirea unei femei. În Iași însă, a apărut și varianta agricolă a legendei: un domn a decis să-și ”prășească” fosta concubină.

Bărbatul și-a amenințat fosta iubită cu moartea, accelerând spre ea cu tractorul. M. C. în vârstă de 34 de ani, din județul Iași, a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare după ce a intrat la sediul întreprinderii fostei concubine cu tractorul și i-a adresat jigniri și amenințări cu moartea.

În plus, a fugărit-o cu un obiect contondent, iar apoi cu utilajul agricol. La locul faptei au fost prezente mai multe persoane care au depus mărturie în fața judecătorilor. Acesta nu e la prima infracțiune, fiind condamnat anterior și pentru alte fapte și având încă două dosare în curs de soluționare. 

După ce s-au despărțit, fosta concubină a bărbatului acuzat a căutat ajutor de la instanță, aceasta beneficiind încă din anul 2018 de un ordin de protecție împotriva lui M.C. care a dat dovadă, în mai multe rânduri, de violență atât verbală, cât și fizică în relația din care au rezultat doi copii.

M.C. „a uitat” de limitele impuse de judecători și a comis-odin nou! A provocat un scandal grandios la locul de muncă al femeii și a făcut-o să se teamă pentru viața ei. Deși a scăpat nevătămată, experții susțin că a fost afectată psihologic, creându-i-se o stare de nesiguranță continuă.

În data de 18 martie 2022 a avut loc o condamnare ce a vizat violența domestică. Conform spuselor procurorilor, în iarna anului 2019, Mircea Cioabă a dat buzna la întreprinderea victimei, fosta sa concubină, și a început să o amenințe cu o bară de metal. Femeia a încercat să se apere folosind un spray lacrimogen, fapt ce l-a înfuriat pe bărbat care a urcat la volanul tractorului, pornind în urma ei.

Martorii, care erau clienți și lucrători la întreprindere, spun că l-au auzit pe ieșean adresându-i victimei injurii și amenințări cu moartea și au observat că s-a apropiat cu mult peste limita ce i-a fost impusă de instanță. În timpul procesului, M.C. și-a negat faptele prezentând o perspectivă ireală asupra celor întâmplate.

Bărbatul acuzat și victima au fost concubini în trecut, relație din care au rezultat doi copii, în acest moment minori. S-au despărțit din cauza relațiilor tensionate, iar femeia a cerut instanței în 2018 un ordin de protecție din cauza violențelor fizice și verbale la care era supusă. Instanța i-a acordat cele solicitate și i-a interzis lui M.C. să se apropie de fosta parteneră la mai puțin de 50 de metri sau să o contacteze prin orice mijloc de comunicare.

Ieșeanul de 34 de ani mai are și alte dosare penale finalizate sau în curs de desfășurare. Acesta a fost găsit vinovat de infracțiunea de sustragere de sub sechestru, este suspect într-un caz de care se ocupă Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași pentru infracțiunea de trafic de droguri de risc și mare risc. De asemenea, mai este anchetat într-un dosar care o implică pe victimă.

M.C. a fost condamnat în primă instanță la 1 an și 2 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de amenințare și de nerespectarea unei hotărâri judecătorești dispuse prin ordin de protecție, fiind obligat și la plata de daune morale în valoare de 10.000 de lei persoanei vătămate.

Va urma să se stabilească dacă sentința ajunge în apel sau dacă rămâne definitivă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole