Legea zilierilor, modificata in Senat. Ce presupune aceasta?

Administrațiile locale vor putea angaja zilieri, potrivit unui proiect de lege adoptat marți, 30 iunie 2020, în plenul Senatului! Propunerea legislativă prevede modificarea Legii 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, astfel că autorităţile administraţiei publice locale sunt incluse printre beneficiarii muncii ziliere, scrie stiripesurse.ro.

Proiectul de lege a fost adoptata cu 119 voturi pentru şi 13 abțineri. Potrivit inițiatorilor proiectului de lege, aria beneficiarilor este limitată, „în sensul că autorităţile administraţiei publice locale nu pot avea calitatea de beneficiar şi nu pot angaja zilieri pentru executarea diferitelor lucrări din sfera lor de activitate”.

Cu toate acestea există câteva excepții care nu permit angajarea zilierilor la primării – consilii locale care deţin terenuri agricole şi/sau forestiere pe care trebuie desfăşurate activităţi cu caracter ocazional. În expunerea de motive a inițiatorilor propunerii legislative, aceste lucrări ar putea fi realizate cu ajutorul zilierilor aşa cum se practică şi în alte ţări care angajează forţă de muncă sezonieră în agricultură sau silvicultură. „Consider că modificările propuse prin acest proiect de lege sunt necesare deoarece prin extinderea ariei beneficiarilor se va crea posibilitatea de a realiza un venit pentru mai multe persoane rămase fără loc de muncă din cauza crizei create de pandemia actuală”, se arată în expunerea de motive.

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea lucrând de la distanţă. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole