LEGEA SUPERMARKETURILOR DERANJEAZĂ UNIUNEA EUROPEANĂ

Legea supermarketurilor din tara noastra este un subiect intens dezbatut si la nivelul Uniunii Europeana.

Dupa ce Comisia Europeana a lansat proceduri de somatie impotriva Romaniei si a Ungariei, in tara noastra au aparut si primele reactii. Autoritatile au la dispozitie doua luni pentru a raspunde argumentelor date de comisarii europeni.

Comisarii europeni au lansat procedura de constatare a neindeplinirii obligatiilor impotriva Romaniei privind comertul cu amanuntul stipulat in legea 150/2016.

Procedura de infringement constituie un proces care presupune atentionarea unui stat membru UE de catre organele abilitate pentru incalcarea unei indatoriri. Daca in ciuda hotararii Curtii, statul membru nu remediaza situatia, Comisia poate retrimite cazul la Curtea de Justitie. La a doua trimitere a cazului la Curtea de Justitie, Comisia propune sanctiuni financiare sub forma unei sume forfetare sau a unei plati zilnice.

Oficiali Romaniei la Curtea de justitie a Uniunii Europene au confirmat deschiderea procedurii de somare si considera ca aceasta poate fi privita ca o oportunitate pentru amendarea cadrului legislativ.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole