Legea care arunca in aer micile ferme! „Viata a milioane de animale este in pericol”

Viața a milioane de animale este în pericol! Asociaţia Farmaciilor Veterinare atrage atenția că noile modificări aduse legislaţiei în domeniu, adoptate tacit de Senat, vor duce la închiderea imediată a mai mult de 40% din farmaciile veterinare, precum și interzicerea vânzărilor online pentru produsele veterinare de bază, situaţie care pune în pericol viața a milioane de animale din România.

Asociația Farmaciilor Veterinare solicită Parlamentului reluarea procesului legislativ în ceea ce privește mai multe prevederi care fac obiectul proiectului de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, ținând cont de faptul că modificările preconizate încalcă mai multe dispoziții legale naționale și europene.

Asociația apreciază că adoptarea legii în forma adoptată tacit de Senat și aflată în prezent în Camera Deputaților (cameră decizională) va avea un puternic impact negativ asupra industriei farma veterinare, asupra producătorilor industriali din zootehnie, cât mai ales asupra micilor ferme care vor avea dificultăți majore în asigurarea sănătății și tratamentului animalelor.

Asociația susține că legea lovește în special în fermele de ovine, acolo unde crescătorii nu vor mai avea acces la tratamentul animalelor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. De ce se inchid? Unde scrie ca se inchid? Legea actioneaza pe viitor, nicidecum retroactiv.Care viata este in pericol?…..a populatiei care a inghitit si inca inghite medicamente odata cu alimentele bio…de la tara in urma tratarii fara noima de catre proprietari.Proiectul este conform cu legislatia nationala si europeana in vigoare.Daca doriti informare va invit la lectura…..nu trebuie luat precum pestele de catre pelican!
    http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf;jsessionid=C563D7235BA92BE11C91E1B613A6FA57?text=&docid=199806&pageIndex=0&doclang=ro&mode=lst&dir=&occ=first&part=1&cid=6250573
    ege5.ro/Gratuit/ge3tkmzwhe2a/curtea-constitutionala-decizie-511-2017?dp=giydmmbrhe3tinq

  2. Dar de faptul ca Viata a miloane de romani este in pericol din cauza vanzarilor fara reteta a medicamentelor veterinare de catre farmaciile veterinare nu spune aceasta asociatie! Sa dam timpul inapoi! Ce a facut principalul membru al acestei asociatiei avand sprijinul…….domnului LD fiind finul patronului!
    https://www.g4media.ro/exclusiv-ordonanta-cu-dedicatie-pentru-nasul-lui-dragnea-jr-farmavet-si-a-marit-afacerea-dupa-ce-guvernul-a-anulat-dreptul-exclusiv-al-medicilor-veterinari-de-a-prescrie-tratament.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole