Legea laptelui și a produselor lactate, vot în Camera Deputaților!

Legea laptelui și a produselor lactate a primit miercuri raport pozitiv și va intra la intra la vot în Camera Deputaților, a anunțat președintele Comisiei pentru Agricultură, Florin Barbu.

Potrivit acestuia, proiectul de lege a primit avizul Comisiei după ce a fost dezbătut, punct cu punct, împreună cu toți procesatorii.

„Am adus câteva amendamente actului normativ care reglementează sectorul laptelui și produselor lactate și se creează cadrul juridic pentru prezentarea și comercializarea produselor, respectarea condițiilor de igienă și informarea corectă a consumatorului”, a arătat Florin Barbu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Legea laptelui reglementează inscripționarea de informații suplimentare pe etichetele produselor, cum ar fi indicarea țării de origine sau a locului de proveniență, precum și ingredientele primare folosite, cu scopul de a reduce marketingul înșelător și concurența neloială.

„Un amendament pe care l-am făcut eu la Legea laptelui și produselor lactate stipulează ca produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi vegetale și produsele vegetale să se comercializeze în spaţii de prezentare și vânzare separate, bine delimitate, pe rafturi separate față de produsele lactate autentice, cu atenționare explicită către cumpărător a conținutului acestor produse”, mai scrie Florin Barbu.

Potrivit actului normativ, urmează să se înființeze Observatorul Laptelui în cadrul direcției de specialitate din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care are ca scop monitorizarea producţiei de lapte de vacă, bivoliță, oaie și capră, centralizarea datelor de pe piață, precum și urmărirea și analizarea tendințelor de consum, a producției, a echilibrului între cerere și ofertă și a costurilor.

Totodată, potrivit legii, se interzice folosirea denumirilor „Lapte” sau „Produse lactate” pe eticheta produselor care nu conțin lapte.

„Aceasta sunt câteva dintre prevederile proiectului de lege care protejează producătorii și consumatorii și va ajuta la dezvoltarea și promovarea corectă a acestui sector. Trebuie să încurajăm și să susținem consumul de produse românești, iar industria laptelui și a produselor lactate este un domeniu prioritar. Este important ca la începutul sau finalul fiecărei zile, să nu uităm că porția de sănătate este într-un pahar cu lapte…românesc!”, mai scrie președintele Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaților în postarea sa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole