Legea arendei, promulgată până la sfârșitul anului! Termenul de 7 ani rămâne valabil

Legea arendei și-a reluat procesul legislativ în Parlamentul României, după ce varianta precedentă a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională a României (CCR). Totuși, grupurile parlamentare care au promovat această lege, PSD și PNL, vor să o adopte cât mai repede, susținând că legea este una benefică și constituțională, verdictul CCR fiind legat de probleme de tehnică legislativă, nu de conținutul legii.

Astfel, parlamentarii susțin că legea va ajunge la promulgare până la sfârșitul anului, iar termenul mult discutat al perioadei minime de arendare de 7 ani va rămâne valabil.

”Eu am fost unul dintre deputații care am susținut perioada de 11 ani și am și explicat de ce, pentru că ori că faci leasing, ori că mergi într-un proiect de finanțare europeană, îți trebuie cel puțin 7 ani de zile să ai o predictibilitate. (…) Noi am propus inițial 10 ani, am mers la 11 ani, ne-am întors ulterior la 7 ani, după ce Consiliul Legislativ a cerut să se micșoreze această perioadă.

Acum este în parcurs de remediere legea. (…) Cred că la sfârșitul lunii decembrie, cel târziu, va fi promulgată, dar va rămâne pe perioada de 7 ani”, a precizat deputatul Raluca Dumitrescu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. adica …. cum vine asta … cineva e proprietar pe teenul proprietate ale meu, observatii cine sunt initiatorii si ce interesea au,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole