S-a dat lege: Proprietarii de păduri, obligați să monteze sisteme de supraveghere video!

Proprietarii de păduri vor fi obligați să monteze sisteme de supraveghere video, potrivit unei inițiative legislative adoptate miercuri de Camera Deputaților cu 265 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”.

Noua lege, trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis, are ca scop protejarea pădurilor, prevenirea tăierilor ilegale și asigurarea controlului eficient asupra activităților desfășurate în fondul forestier, fiind privită ca un pas important în direcția conservării biodiversității și menținerii echilibrului ecologic, având în vedere importanța pădurilor în buna funcționare a ecosistemelor și în purificarea aerului.

Legea prevede că proprietarii de păduri au sarcina de a implementa un sistem de monitorizare video care să permită supravegherea și înregistrarea activităților desfășurate în păduri, în special pe drumurile forestiere, unde tăierile ilegale au loc frecvent.

Potrivit actului normativ, asigurarea fondurilor necesare acestor investiții ar urma să fie cu bani de la stat.

Totodată, noua lege prevede introducerea acțiunilor de control în fondul silvic din partea Jandarmeriei Române, ca urmare a supravegherii video efectuate. Astfel, Jandarmeriei Române i se atribuie sarcina de a monitoriza și a interveni în cazul constatării unor activități ilegale în păduri, asigurând astfel aplicarea legilor și prevenirea infracțiunilor silvice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole