20 aprilie 2021 - 20:55

Lege importanta pentru fermieri, promulgata de presedintele Iohannis

Lege importantă pentru crescătorii de animale, promulgată de Președintele României! Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru activitatea de reproducție.

Proiectul de lege a fost aprobat de Camera Deputaților pe data de 17 iunie și are ca obiect de reglementare aprobarea unei scheme multianuale de susţinere a activităţii de reproducţie sau creştere ori îngrăşare a suinelor din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru perioada 2020 – 2022.

Scopul legii promulgate de președintele Klaus Iohannis este instituirea unei scheme de ajutor de stat, având ca obiectiv implementarea Programului de susținere a crescătorilor de suine din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru activitatea de reproducție, în vederea îmbunătățirii nivelului de performanță și sustenabilitate al fermelor.

Potrivit proiectului, se aprobă schema multianuală de susţinere a activităţii de reproducţie în sectorul creşterii suinelor, pentru fermierii care desfăşoară activităţi de reproducţie sau creştere ori îngrăşare a suinelor din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, prin investiţii pentru realizarea de locuri noi de cazare în ferme de reproducţie sau ferme de reproducţie aflate în activitate, care îşi măresc capacitatea de cazare, denumite în continuare locuri noi de cazare pentru reproducţie, precum şi de stimulare a asocierii în cooperative, denumit în continuare Programul de susţinere a crescătorilor de suine din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru activitatea de reproducţie.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta legea în forma finală cu un click AICI.