LEGE: Anexele gospodărești din exploatațiile agricole nu mai au nevoie de aviz de mediu și de sănătate publică!

Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă care prevede că pentru anexele gospodăreşti ale exploataţiilor agricole nu mai sunt necesare avizele privind protecţia sănătăţii populaţiei şi protecţia mediului, informează Agerpres.

Astfel, potrivit legii care urmează să meargă la promulgare, emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităţilor centrale privind protecţia sănătăţii populaţiei nu este necesară pentru construirea de anexe gospodăreşti şi anexe gospodăreşti ale exploataţiilor agricole, cu excepţia situaţiilor speciale de derogare de la normele în vigoare prevăzute de lege în care este necesar un studiu de evaluare a impactului asupra sănătăţii populaţiei.

Totodată, „emiterea actului administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului nu este necesară pentru construirea de anexe gospodăreşti şi anexe gospodăreşti ale exploataţiilor agricole, cu excepţia celor utilizate pentru creşterea animalelor”, se mai menționează în actul normativ.

Legea mai prevede că, prin excepţie, pot fi emise autorizaţii de construire şi fără documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate şi pentru lucrările de cercetare şi de prospectare a terenurilor, cum ar fi foraje şi excavări necesare efectuării studiilor geotehnice, exploatărilor de cariere, balastierelor, sondelor de gaze şi petrol, capacităţilor de producere a energiei electrice şi a hidrogenului din surse regenerabile, precum şi altor exploatări.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole