25 iunie 2022 - 20:27

Legalizarea canabisului în Germania. Afacerea ar putea valora miliarde

Germania este pe cale să devină cea mai mare piață legală de canabis din lume. Noua coaliție de guvernământ se gândește la legalizarea consumului recreativ de canabis. Vânzarea în magazinele autorizate ar fi rezervată adulților.

Există multe startup-uri, precum Sanity Group, cu sediul în Berlin, specializată în produse care conțin canabidiol,  care așteaptă oportunitatea.
„Vor fi din ce în ce mai multe startup-uri, companii. Va fi o întreagă industrie în jur: de la reglementare, la livrare, logistică. Cred că va fi un adevărat boom care va crea mult mai multe locuri de muncă, mult mai multe venituri din impozite pentru guvern, deci cred că, deși aceasta este o concurență evidentă pentru noi, este și un lucru bun pentru piață și, să fiu sincer, nu există nimic mai bun decât o concurență sănătoasă”, explică Finn Hänsel, co-fondatorul Sanity Group.
Dezbaterea este aprinsă în Germania, această legalizare a canabisului pentru uz recreațional fiind criticată în special de conservatorii care se gândesc la protecția minorilor. Alții se tem de o crestere a ratei crimei organizate care se poate întoarce la alte droguri sau poate vinde canabis mai ieftin decât în ​​magazine. Olanda este adesea citată ca exemplu dar, după legalizarea de aici, țara dorește să întărească din nou politica în materie de droguri din cauza creșterii criminalității organizate legate de canabis. În Germania, canabisul pentru uz medical este autorizat din 2017.

Țări care au legalizat canabisul pentru uz recreațional

Malta, utilizarea recreativă nu este permisă în public.
În Malta, reforma autorizează deținerea a maximum șapte grame de canabis și cultivarea a patru plante per utilizator cu vârsta de 18 ani și peste. Dincolo de șapte grame și până la 28 de grame, utilizatorul riscă o amendă de 100 de euro. Consumul în public și consumul în fața unui minor sunt, de asemenea, interzise.

- Publicitate -

Germania și Luxemburg sunt pe drumul către legalizare
În cadrul Uniunii Europene, Luxemburg și-a anunțat în octombrie 2021 intenția de a autoriza cultivarea marijuanei acasă și consumul acesteia în sfera privată.
În Germania, noua coaliție de guvernământ ia în considerare și legalizarea consumului recreativ de canabis.

În Olanda, deținerea, consumul și vânzarea cu amănuntul a până la cinci grame de canabis sunt tolerate din 1976 în „coffee shops”.

În Spania, producția pentru consumul personal este tolerată în locuri private, dar comerțul și consumul public sunt interzise.

Portugalia a dezincriminat în 2001 consumul și deținerea tuturor drogurilor, care rămân totuși, interzise. Consumatorii sunt supuși unei amenzi de care pot scăpa optând pentru tratamentul dependenței.

Uruguay este prima țară din lume care a legalizat producția, distribuția și consumul.

În Mexic, cea mai înaltă instanță a dezincriminat recent consumul de marijuana în scopuri recreative și a instruit parlamentul să-l legifereze. Proiectul de lege este în discuție.

În Chile, Columbia, Argentina și Peru consumul terapeutic de canabis este legalizat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.