„Lectură în șură”, în mai multe sate din județul Alba

lecturaSătenii din mai multe localități din Alba sunt invitați în această vară la o „Lectură în șură”, proiect al Centrului de Cultură „Augustin Bena” ce are ca scop încurajarea lecturii în rândul locuitorilor din mediul rural, indiferent de vârstă și promovarea valorilor locale din fiecare comunitate.
Proiectul a debutat duminică în Apuseni, în Bistra, unde a fost lansată monografia „Corul din Bistra”, o lucrare ce urmărește să readucă în actualitate activitatea celui mai vechi cor țărănesc din România — Corul de la Bistra.
Proiectul va continua o săptămână mai târziu la șura casei părintești a etnografului Valeriu Butură din Sălciua, unde vor lectura din lucrările acestuia scriitorul Cornel Nistea, nepoata autorului, Dorina Butură, alături de alți invitați din Alba și Cluj.
În 17 iulie, vor fi citite în șura prof. univ. dr. Ilie Moise de la Cut pagini inedite din lucrările acestuia și ale creatoarei populare Ana Neamțu.
În luna august, proiectul va poposi la Oarda de Sus și Oarda de Jos, lângă Alba Iulia, unde vor avea loc ample manifestări dedicate scriitorului Ion Lăncrănjan.
Organizatorii evenimentelor sunt Consiliul Județean și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Uniunea Scriitorilor — filiala Alba — Hunedoara, alături de primăriile gazdă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole