Le face primăria fabrică de prelucrare a legumelor!

Uite că se poate! Legumicultorii din localitățile Leorinț și Rădești, județul Alba, vor avea în curând la dispoziție o fabrică de prelucrare a legumelor, pentru a-și putea valorifica mai bine producțiile, transmite aiudinfo.ro.

Fabrica de prelucrare a legumelor din Rădești va funcționa în spațiul fostei mori de cereale din localitate, clădire care a fost reabilitată și modernizată integral. La această oră, administrația locală este preocupată de instalarea utilajelor necesare pornirii fluxului tehnologic.

Potrivit primarului comunei Rădeşti, Alin Nicula, proiectul a demarat în urmă cu trei ani și este rodul unui parteneriat dintre Primăria și Consiliul Local al Comunei Rădești și Consiliului Județean Alba cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos” și Grupul de Acțiune Locală „Pe Mureș și pe Târnave”, având ca scop exploatarea la maximum a potențialului legumicol al zonei.

„În urmă cu mai bine de trei ani am pornit acest proiect inovator pentru a veni în ajutorul legumicultorilor din comună și din județ, cât și pentru cei din județele învecinate. Va fi o importantă fabrică de acest fel construită în zona noastră și chiar dacă deocamdată produsele nu vor fi bio, cu siguranță că ele vor fi de calitate bună”, a declarat primarul Alin Nicula, la deschiderea „Zilei Grădinarului”, desfășurată recent în localitatea Leorinț.

Potrivit acestuia, fabrica va avea mai multe linii de procesare pentru conserve de legume în oţet, în ulei sau în saramură, conserve de fructe (compoturi şi gemuri), murături, rădăcinoase, lavandă, dar și de produse deshidratate sau chiar de produse congelate.

Finanțarea pentru fabrica de prelucrare a legumelor din Rădești vine prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) și este în valoare de 85.000 de euro, la care se adăugă o contribuție locală de 37.000 de euro.

- Publicitate -

Sursa foto: aiudinfo.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole