26 octombrie 2021 - 06:06

Laurentiu Baciu isi face o noua organizatie! Cum se va numi

Inginerul băcăuan Laurențiu Baciu, președintele autosuspendat de la conducerea Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a fost invitatul lui Ovidiu Ghinea în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”. În cadrul dialogului, realizatorul AGRO TV a obținut de la invitatul său câteva lămuriri cu privire la statutul său actual în cadrul LAPAR, dar și detalii despre noua organizație căreia îi pune bazele.

Astfel, întrebat dacă, în acest moment, mai este sau nu președinte al LAPAR, Baciu a făcut următoarele precizări: ”Până pe 5 februarie 2020, sunt președintele oficial al LAPAR-ului. Nefiind alte înscrisuri în registru la tribunal, normal că încă figurează numele meu acolo. E adevărat că mi-am exprimat dorința de a nu mă mai întoarce la LAPAR, penru că un mă mai regăsesc acolo, după evenimetele din ultimele 7 luni de zile”, a clarificat inginerul băcăuan.

Vorbind despre ce l-a nemulțumit în LAPAR, Baciu a precizat, în primul rând, conducerea defectuoasă a organizației. ”Am considerat că într-un asemenea colectiv, îmi pare rău să spun, nu îmi mai găsesc locul”, a declarat Laurențiu Baciu la ”Agricultura la Raport”.

Totodată, Baciu a vorbit despre o nouă asociație a producătorilor agricoli căreia îi pune bazele. ”La insistențele foarte multor fermieri, care m-au sunat în contiuu și m-au încurajat și chiar m-au rugat să fac o altă asociație. Să fiu sincer, inițiativa a venit chiar din interiorul LAPAR-ului, de la colegii de acolo. La ora aceasta, am demarat deja formalitățile, urmând ca până de sărbători să prindă contur și să iasă de la judecătorie noua organizație profesională.”

Întrebat despre numele noii organizații, Baciu a precizat că a fost un proces foarte greu cel de găsire a denumirii, deoarece foarte multe erau deja luate. În final, totuși, sa ajuns la un nume care a rămas definitiv: Forumul Agriculturii de Viitor.

”Va fi o organizație mult mai deschisă, în care își vor avea locul toți producătorii agricoli, indiferent de dimensiunea și de specificul fermei. Nu contează dacă e fermă mică sau mare, dacă face zoehnie, dacă crește legume, fructe. Tot ce înseamnă producător agricol își are locul aici. Până la ora acuală s-au înscris surpinzător de mulți din toate domeniile. (…) Sunt foarte multe probleme în agricultură, rămase în urmă, pe care femierii au început să le resimtă. Spre exemplu, nimeni nu știe ce s-a întâmplat și de ce nu s-a dat subvenția la motorină în trimestrul II decât în proporție de 52%. Instituțiile statului nu mai au cu cine dialoga, așa că este nevoie de o organizație care să se ocupe de aceste lucruri”, a mai precizat Laurențiu Baciu, în direct la AGRO TV.