Laurențiu Baciu: ”De 3 ori subvenția, efect ZERO! Este SINUCIDERE directă”

Seria reacțiilor negative la adresa programului ”de trei ori subvenția”, lansat recent de ministrul agriculturii Petre Daea, continuă să curgă în spațiul public. De această dată, Laurențiu Baciu, unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din țară, și-a exprimat opinia legată de măsurile anunțate de Ministerul Agriculturii.

”Măsurile care s-au anunțat nu ne folosesc la nimic. A împrumuta bani din bancă pe trei ani de zile, cu o dobândă de peste 12,5% este practic o sinucidere directă. Banii aceia nu reprezintă nici capital de lucru, nici investiții, ci pur și simplu îți acoperi o gaură. Rămâi tot acolo unde erai înainte, adică fără putere de a începe un nou an agricol. Din punctul meu de vedere, acea măsură este cu efect zero. Nu știu dacă 1% din fermieri, care probabil au alte situații, profită de chestia aceasta și iau niște bani cu care să facă ceva”, a precizat Laurențiu Baciu în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.

Potrivit fermierului băcăuan, situația din zona sa este una dramatică, culturile de porumb fiind total distruse în aproape toată Moldova. Astfel, fermierul spune că măsurile lansate până acum de Guvern nu fac decât să-i îndatoreze și mai tare pe fermierii care deja sunt în pragul falimentului.

”Situația reală din județul în care sunt și chiar din Moldova, pentru că am posibilitatea să trec și prin celelalte județe, e cum n-a fost niciodată, cel puțin la experiența mea de 40 de ani. O așa secetă nu am mai întâlnit niciodată și cu asemenea urmări. Pe porțiuni foarte mari, cultura porumbului e pierdută în totalitate și se mai văd urme de porumb doar în zona montană, unde a mai venit câte o ploaie. Și culturile celelalte au fost afectate, dar nu în halul în care e porumbul”, a mai spus Laurențiu Baciu în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole