Nicu Vasile (LAPAR): O treime din fermele din România sunt în faliment!

Peste 90% din fermele românești sunt afaceri de familie, iar o treime din ele sunt în faliment, avertizează preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Nicu Vasile, citat de AGERPRES.

Potrivit președintelui LAPAR, în agricultura românească predomină afacerile de familie, aproximativ 730.000 de ferme, adică mai mult de 90% din totalul de peste 800.000 de ferme, fiind de acest tip.

„De când am venit în cadrul acestor asociaţii profesionale, mă refer la federaţia LAPAR, am văzut foarte multe sincope. Foarte multe adrese privind închiderea fermelor de familie. (…) În momentul în care discut de o entitate, de o societate comercială, trebuie să fac referire la macroeconomia ţării respective. Politica României nu permite mai mult decât a face un business tip spot, pe o perioadă foarte scurtă de timp”, a atras atenția Nicu Vasile, marți, în cadrul conferinței „Viitorul afacerilor de familie în România”, organizate de publicaţia Club Antreprenor.

Președintele LAPAR a mai tras un semnal de alarmă: la nivel național, circa 245.000 de ferme de familie, adică mai mult de o treime din totalul acestora, sunt în faliment „din cauza politicii pe care o facem la nivel european, dar şi a politicii de distribuţie pe care o avem la nivel naţional”. Potrivit acestuia, în România nici nu se poate face un plan de afaceri pe o perioadă mai mare de doi ani din cauza profitului foarte mic care se obţine.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole