20 aprilie 2021 - 18:58

Lansarea sprijinului pentru instalarea tanarului fermier ar putea fi amanata din cauza COVID-19

Un partid politic din România cere Ministerului Agriculturii să amâne lansarea submăsurii 6.1 ”Sprijin pentru instalarea tânărului fermier”, în contextul măsurilor adoptate la nivel național pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19.

”PLUS solicită Ministerului Agriculturii, în contextul în care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat versiunea consultativă a proiectului Ghidului solicitantului pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tânărului fermier”, să amâne lansarea acestui pachet de facilități, având în vedere măsurile adoptate la nivel național pentru a stopa răspândirea coronavirusului (COVID-19).

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), conform calendarului estimativ, pregătește lansarea submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tânărului fermier”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, la finele lunii aprilie. Conform versiunii consultative a Ghidului solicitantului, sunt încurajați și tinerii din afara granițelor să se instaleze ca șefi ai exploatațiilor agricole în țară, primind o alocare distinctă față de tinerii fermieri din România. Deși cererile de finanțare se depun online, existând această oportunitate de finanțare, tinerii fermieri din diaspora trebuie să vină în țară pentru a pregăti proiectul, pentru a cere informații suplimentare, pentru a căuta un consultant”, se arată într-un articul publicat pe stiri.plus

Partidul consideră această inițiativă ca fiind lăudabilă, însă inoportună în actualul context al răspândirii infecției cu (Coronavirus COVID-19) la nivel internațional și în condițiile în care sunt adoptate, la nivel național, măsuri pentru a stopa extinderea acestei epidemii. Prin urmare, solicităm Ministerului Agriculturii să amâne lansarea acestei măsuri, a declarat Daniela Giurcă, membru al CNPP PLUS.