Lansarea sprijinului pentru instalarea tanarului fermier ar putea fi amanata din cauza COVID-19

0 100

Un partid politic din România cere Ministerului Agriculturii să amâne lansarea submăsurii 6.1 ”Sprijin pentru instalarea tânărului fermier”, în contextul măsurilor adoptate la nivel național pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19.

”PLUS solicită Ministerului Agriculturii, în contextul în care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat versiunea consultativă a proiectului Ghidului solicitantului pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tânărului fermier”, să amâne lansarea acestui pachet de facilități, având în vedere măsurile adoptate la nivel național pentru a stopa răspândirea coronavirusului (COVID-19).

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), conform calendarului estimativ, pregătește lansarea submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tânărului fermier”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, la finele lunii aprilie. Conform versiunii consultative a Ghidului solicitantului, sunt încurajați și tinerii din afara granițelor să se instaleze ca șefi ai exploatațiilor agricole în țară, primind o alocare distinctă față de tinerii fermieri din România. Deși cererile de finanțare se depun online, existând această oportunitate de finanțare, tinerii fermieri din diaspora trebuie să vină în țară pentru a pregăti proiectul, pentru a cere informații suplimentare, pentru a căuta un consultant”, se arată într-un articul publicat pe stiri.plus

Partidul consideră această inițiativă ca fiind lăudabilă, însă inoportună în actualul context al răspândirii infecției cu (Coronavirus COVID-19) la nivel internațional și în condițiile în care sunt adoptate, la nivel național, măsuri pentru a stopa extinderea acestei epidemii. Prin urmare, solicităm Ministerului Agriculturii să amâne lansarea acestei măsuri, a declarat Daniela Giurcă, membru al CNPP PLUS.

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult