Lansarea globală pentru aniversarea combinelor de recoltat CLAAS Peste 500.000 de povești de succes: CLAAS sărbătorește o jumătate de milion de combine de recoltat

Harsewinkel/Omaha/Gaomi, CLAAS a sărbătorit pe 13 iunie producerea, din 1936, a unui volum de jumătate de milion de combine de recoltat, producând, de asemenea, mai multe modele aniversare din seriile LEXION, TRION, EVION și DOMINATOR în trei locații de pe trei continente. Acestea vor fi expuse la târguri, zile aniversare din diverse zone și demonstrații în săptămânile și lunile următoare.

Pionier european în materie de producție de combine de recoltat

CLAAS a fost unul dintre pionierii cheie în dezvoltarea combinelor de recoltat timp de multe decenii. Din anul 1936, afacerea de familie din Harsewinkel, Germania, a raționalizat recoltarea cerealelor în Europa cu utilajul de secerat-treierat-legat cu principiul fluxului transversal (sau pe scurt M.D.B). Marele succes a venit în sfârșit în anul 1946, cu seria SUPER, care din 1953 putea fi livrată și cu motoare suplimentare și din 1958 ca versiune SUPER AUTOMATIC, cu o unitate de tăiere hidraulică. Peste 60.000 de unități ale modelului SUPER au fost comercializate în întreaga lume și și-au găsit cumpărători chiar și în Canada și Uruguay.

În 1953, afacerea de familie a intrat cu succes în segmentul combinelor autopropulsate cu modelul HERCULES, care ulterior a fost redenumit SF. În 1961, MATADOR GIGANT a stabilit noi standarde, cu o lățime a hederului de până la 6,0 m. Alte repere definitorii ale industriei din anii 1960 au inclus nume binecunoscute precum SENATOR, COMET, COSMOS, CORSAR, MERCATOR, PROTECTOR și COMPACT.

În 1972, seria DOMINATOR a deschis o nouă eră care a durat mai bine de 50 de ani, până în momentul de față. CLAAS și-a consolidat statutul de lider pe piața europeană, în special cu seriile DOMINATOR 6 și DOMINATOR 8 și a introdus inovații precum curățarea 3D, ghidarea hederului AUTO CONTOUR și unitatea de treierat MEGA. Modelul DOMINATOR CS cu separare cu cilindru (commandor CS din 1986), prezentat în 1981, a fost printre cele mai puternice combine de recoltat din lume la vremea respectivă și a început să fie livrat cu șenile de cauciuc începând din 1987.

La Agritechnica 1995, modelul LEXION 480 cu tehnologia inovatoare hibrid APS a fost nu doar punctul de atracție al târgului, ci și un element inovator în ceea ce privește performanța, confortul și aplicațiile electronice inovatoare pentru era emergentă a agriculturii de precizie. Din 1997, a început să-și sărbătorească triumful la nivel mondial tehnologia șasiului TERRA TRAC din cadrul modelului LEXION, care asigură protecția solului, disponibilă și pentru TRION din 2021.

- Publicitate -

În 2013 a urmat un pas uriaș în domeniul inteligenței utilajelor: cu CEMOS, CLAAS a devenit lider în domeniul automatizării combinelor de recoltat, aspect susținut de numeroase premii internaționale. Modelul CEMOS continuă să fie dezvoltat și extins continuu, pentru a include procese și unități suplimentare în cadrul combinelor de recoltat și al echipamentelor.

Cei mai noi membri ai familiei de combine CLAAS sunt seriile TRION și EVION prezentate în 2021 și 2023. Împreună cu LEXION, acestea oferă o gamă unică de produse și echipamente, de la modelul de 205 CP cu cinci scuturători de paie, la modelul LEXION 8900 TERRA TRAC de 790 CP cu APS SYNFLOW HYBRID. Toate cele trei serii permit o creștere suplimentară a eficienței treieratului datorită sistemului de gestionare al motorului DYNAMIC POWER și funcțiilor extinse CEMOS. În funcție de profilul cerințelor, este disponibilă o gamă foarte mare de hedere, de la hederul convențional cu melc la hederele ultramoderne și automate VARIO și hederele cu bandă CONVIO FLEX, cu o bară de tăiere flexibilă și control al rabatorului basculant.

Peste 500.000 de povești de succes:

Un fundament puternic de experiență și pregătire pentru viitor

Cu aproximativ 100.000 și, respectiv, peste 75.000 de unități, DOMINATOR și LEXION reprezintă cea mai mare parte din cele 500.000 de combine CLAAS produse până în prezent. Modelele SUPER și SUPER AUTOMATIC (aproximativ 65.000 de unități), precum și EUROPA și COLUMBUS (împreună aproximativ 60.000 de combine de recoltat) și TUCANO (aproximativ 35.000 de unități) au contribuit, de asemenea, cu un număr semnificativ la succesul global al combinelor de recoltat CLAAS. Dar și seriile produse în număr mai mic, cum ar fi COMMANDOR TERRA TRAC, au fost motoare ale progresului și au avut un impact semnificativ asupra geneticii combinelor CLAAS de astăzi. Caracteristici precum capacitatea de adaptare la mai multe tipuri de culturi, performanța incontestabilă a recoltării și eficiența de neegalat au fost optimizate continuu de-a lungul deceniilor de muncă în domeniul dezvoltării, în beneficiul clienților din întreaga lume, și sunt profund ancorate în ADN-ul fiecărei combine noi CLAAS. Dar combinele CLAAS sunt pregătite în mod ideal pentru viitor nu doar datorită acestor argumente puternice, ci și prin intermediul automatizării de vârf din industrie și a unui nou nivel de conectivitate.

Competență internațională și rețea de producție

De-a lungul deceniilor, CLAAS a furnizat și altor producători combine de recoltat. Din 1992, combinele CLAAS nu mai sunt fabricate exclusiv la sediul din Harsewinkel. În acel an, de pe linia de asamblare din India a ieșit primul model CLAAS CROP TIGER, din care au fost produse peste 10.000 de unități. Din 2001, CLAAS produce și combine de recoltat hibride LEXION pentru piața nord-americană în propria uzină din Omaha, în culoarea galbenă și cu marca Caterpillar până în 2019.

Din 2013, în urma preluării producătorului Jinyee, CLAAS produce, de asemenea, combine de recoltat și componente pentru combine în China. Noua combină hibridă DOMINATOR 370 a fost introdusă aici în 2019, urmată trei ani mai târziu de DOMINATOR 260 cu șase scuturători de paie. Noul EVION, care, la fel ca DOMINATOR 370 și 260, a fost dezvoltat la Harsewinkel, iese și de pe linia de producție din Gaomi din 2023.

Altă locație din rețeaua de competență pentru combine de recoltat, Törökszentmiklós, din sudul Ungariei, produce din 1997 hedere și hedere de porumb pentru combinele de recoltat CLAAS. În octombrie 2021, aici a fost sărbătorit hederul CLAAS  cu numărul 100.000.

Automatizare, asistență și gestionarea datelor:

De la dispozitivul de control al debitului la CEMOS și CLAAS connect

Faptul că performanța de treierat a crescut de la prima combină de recoltat europeană, MDB, nu se datorează doar dezvoltărilor ulterioare în materie de hardware și performanțelor mai mari ale motorului. În special în ultimii 25 de ani, automatizarea a devenit o parte din ce în ce mai importantă a optimizării ulterioare în domeniile eficienței, productivității și rezultatelor muncii. Odată cu introducerea dispozitivului de control al debitului în 1974, CLAAS a început să integreze în combinele de recoltat mijloace electronice de operare. CEMOS, care a fost introdus în 2013 și de atunci a câștigat mai multe premii la târguri internaționale precum Agritechnica și SIMA, s-a dovedit apoi a fi un adevărat deschizător de drumuri: până în prezent, a fost extins continuu pentru a include procese ulterioare în cadrul combinei de recoltat și al hederului, permițând utilizarea optimă a utilajului cu un accent complet pe performanța maximă de recoltare, susținută prin nivelul unic de adecvare pentru mai multe culturi al tuturor combinelor de recoltat CLAAS.

CLAAS a fost, de asemenea, unul dintre pionierii în producția de combine de recoltat pentru aplicații agricole de precizie. Din 1991, datele cu privire la randament și datele de poziție GPS au putut fi conectate între ele, iar din 1996, LEXION a oferit chiar și cartografierea randamentului prin AGROCOM MAP, urmată în 1998 de gestionarea flotei bazată pe telemetrie prin Combine Online. În 2005, combinele de recoltat LEXION au fost primele produse CLAAS echipate cu tehnologia inovatoare TELEMATICS. Din octombrie 2024, interconectarea digitală a combinelor de recoltat CLAAS cu restul flotei, gestionarea operațiunilor și partenerul de service și vânzări CLAAS va avea loc în cadrul noii aplicații CLAAS connect, deschizând un nou capitol în materie de gestionare digitală a utilajelor și fermelor.

Mai mult decât un utilaj: principiul CLAAS

CLAAS oferă clienților săi asistență completă de la prima combină de recoltat din 1936 și până în momentul de față. Atunci când achiziționează o combină de recoltat de la CLAAS, clienții se așteaptă la performanță și productivitate maxime datorită tehnologiei de vârf și asistenței optime. Cu un concept de operare ușor de utilizat, asistență revoluționară a operatorului și interconectare strânsă cu partenerul de service CLAAS, se obține nu doar o performanță maximă a campaniei, ci și o performanță unică pe toată durata de viață a fiecărei combine CLAAS. Datorită acestei viabilități viitoare, combinele CLAAS au rămas întotdeauna în uz foarte mult timp, în unele cazuri peste cinci decenii. Datorită pierderilor de valoare anuale extrem de scăzute, toate seriile și modelele de combine CLAAS sunt foarte populare, chiar și atunci când sunt rulate.

Sistemele moderne de asistență a conducerii precum CEMIS și GPS PILOT sunt la fel de importante astăzi ca și contractele de întreținere CLAAS MAXI CARE. Iar datorită gamei largi de echipamente și efortului redus necesar pentru trecerea de la un tip de cultură la altul, combinele de recoltat CLAAS sunt echipate ideal pentru fiecare utilizare; pentru că la recoltare sunt necesare viteză, versatilitate și variabilitate, precum și cel mai înalt nivel de fiabilitate.

Aceste caracteristici se reunesc în cadrul tuturor combinelor de recoltat CLAAS și la fel s-a întâmplat pentru 500.000 de povești de succes. Această experiență de aproape 90 de ani de producție de combine de recoltat face ca „Made by CLAAS” să fie o promisiune.

Utilaje aniversare pentru demonstrații și târguri comerciale – Sales Edition pentru clienți

Pentru a sublinia rețeaua globală de producție a combinelor de recoltat CLAAS și pentru a permite tuturor locațiilor să participe în mod egal la aniversare, au fost și sunt produse mai multe utilaje aniversare cu un aspect special. Modelele LEXION, TRION, EVION și DOMINATOR vor fi expuse la diferite târguri comerciale naționale și internaționale, precum și cu ocazia zilelor aniversare din diverse zone și în cadrul demonstrațiilor în următoarele săptămâni și luni. Designul este un omagiu adus istoriei combinelor de recoltat CLAAS: culoarea argintiu metalizat reprezintă începuturile producției de combine de recoltat CLAAS până în 1961, verdele crud metalizat reprezintă binecunoscutul cod de culori CLAAS introdus în 1966 cu modelul SENATOR. Înnodătorii stilizați integrați în caracterele CLAAS de pe ambele părți ale utilajelor aniversare fac referire la vechiul logo al companiei, cu celebrul cioc de înnodător CLAAS, primul brevet CLAAS înregistrat în 1921.

„Cele 500.000 de combine de recoltat CLAAS sunt, mai presus de orice, 500.000 de povești de succes, deoarece fermierii și antreprenorii din întreaga lume și-au dovedit încrederea în noi de 500.000 de ori”, explică Jan-Hendrik Mohr, CEO CLAAS. „Prin urmare, sărbătorim această aniversare la nivel internațional prin lansarea globală a mai multor utilaje aniversare la Harsewinkel, Omaha și Gaomi. Acest lucru reflectă și apreciază, de asemenea, competența noastră internațională și rețeaua de producție de combine de recoltat, care, desigur, include și locația noastră de producție pentru hedere și hedere de porumb din Törökszentmiklos, Ungaria.”

 

Clienții pot participa la aniversarea sezonului de recoltare 2025 cu o ediție specială de vânzare, care, pe lângă caracteristicile echipamentelor selectate, este individualizată prin autocolantele cu textul „More than a machine – Mai mult decât un utilaj” de pe panourile laterale. Toate combinele de recoltat CLAAS an producție 2025 vor avea, de asemenea, un mic autocolant pe ușa cabinei. „O combină de recoltat CLAAS este de fapt mult mai mult decât un utilaj”, a continuat Mohr. „Pentru că în spatele fiecărui model EVION, TRION, LEXION și DOMINATOR se află o organizație de vânzări puternică, servicii de înalt profesionalism, aprovizionare rapidă și fiabilă cu piese de schimb și multe altele; și nu în ultimul rând acțiuni puternice de marketing internațional pentru utilaje rulate, care, la fel ca factorii tehnici de performanță generală, fiabilitate și durabilitate, inspiră clienții din întreaga lume.”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole