Lacul Brateş, redat circuitul piscicol

Autoritatile galatene incearca acum sa readuca lacul Brates in circuitul piscicol.
sunset-114557_1280
Potrivit ziarului Viata Libera, care apare la Galati, dosarul privind posibila atribuire a concesiunii lacului Brates se afla pe masa de lucru a celor de la Autoritatea Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.

In urma cu 100 de ani, Lacul Brates comunica direct cu Dunarea. In perioada interbelica a fost construita calea ferata Galati – Prut, astfel ca legatura a fost intrerupta. Au urmat apoi desecarile de dupa cel de-al doilea razboi mondial, astfel ca de la 27.000 de hectare, lacul are acum numai 2.120 de hectare. Inainte de revolutie, productia de peste raportata pentru fiecare hectar de luciu de apa era de 1.6 tone anual.
Dupa Revolutia din 1989, lucrurile au luat-o la vale, astfel ca pescuitul de pe lacul Brates nu s-a mai facut sub indrumarea specialistilor. In urma cu 10 ani, cativa oameni de afaceri au incercat sa faca o afacere pe luciul de apa din apropierea Galatiului. Lucrurile s-au precipitat din cauza faptului ca interesele unora nu erau dintre cele mai sanatoase si astfel s-a ajuns de acum, cand nimeni nu se mai ingrijeste de pescuitul din zona.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole