20 aprilie 2021 - 19:38

La un pas de tragedie! Incendiu de vegetatie devastator la Buzau

Coșmar pentru sătenii din Berca, Buzău. Gospădăriile și chiar biserica din localitate au fost la un pas de a fi mistuite de un incendiu de vegetație care s-a întins pe 150 de hectare. Din fericire, pompierii au stins la timp flăcările, însă pericolul a lăsat urme adânci în comunitate. Autoritățile locale susțin că incendiile de vegetație au loc tot mai des, iar cei care dau foc terenurilor cu intenția de a le curăța de buruieni nu conștientizează ce tragedii pot provoca.

Zeci de pompieri dar și de voluntari au muncit ore în șir pentru a stige incendiul, care s-a apropiat periculos de gosăpodăriile oameniulor, de biserica din sat și chiar de o conducta de gaze Primarul comunei Berca, Ionel Dobriță, spune că doar o minune a făcut ca incendiul să nu se transforme într o tragedie.

”Inconștiență fără limite sau rea intentie? Satul Paclele înconjurat de flacari!!!  În această perioadă au loc sute de incendii de vegetație zilnic zona noastră. Oamenii, în dorința de a curăța rapid terenurile dau foc buruienilor și pot produce astfel o tragedie”, a scris primarul din Berca pe Facebook.

Din păcate, situația de la Berca nu e singulară. Pompierii buzoieni sunt în alertă dat fiind faptul că doar în luna ianuarie au fost înregistrate zeci de incendii totalizânt o suprafață incendiată de  700 sute de hectare. Din păcate ,cei care dau dau foc terenurilor rămân de cele mai multe ori neidentificați, dovadă fiind faptul că anul acesta polițiștii nu au reușit să prindă și să amendeze nici o persoana responsabila de incendierea terenurilor.