La Seini a avut loc inaugurarea instalației pilot de produce a biogazului, proiect unic în România

energie-electricaZilele trecute,la Seini a avut loc inaugurarea instalației pilot de produce a biogazului. Proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți este implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Acesta este finanțat dintr-un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și un grant de la Fondul Global de Mediu, precum și din fondurile proprii ale orașului Seini și ale Consiliului Județean Maramureș.
„Încercăm să promovăm proiectele prin care primăriile să devină cu adevărat autonome, având surse de venit suplimentare pentru a putea implementa proiecte de dezvoltare europeană. Proiectul aduce în Seini noi locuri de muncă, bani suplimentari la bugetul local și, nu în ultimul rând, un impact pozitiv asupra mediului.  Statia de biogaz de la Seini, care acum este funcțională, reprezintă o investitie de peste 3 milioane de euro, finanțată de Banca Mondială în urma unui parteneriat încheiat între Ministerul Mediului, Consiliul Județean Maramures și Primăria Seini. Comunitatea locală își produce acum energia electrică în regim propriu și poate, de asemenea, să furnizeze în sistem surplusul. La Seini există 14 noi locuri de muncă și un mediu mai curat și mult mai puțin poluat”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole