Alexander Degianski: ”La o producție de 5 tone de grâu/hectar, fac ZERO profit”

Pentru a putea face un profit care să le asigure continuitatea afacerilor, fermierii români vor trebui să înregistreze producții însemnate anul acesta. Ușor de spus, însă mai greu de realizat, pentru că cheltuielile din ferme au crescut pe toate fronturile, iar condițiile meteorologice nu au fost până acum de partea fermierilor în toate zonele țării.

Potrivit fermierului Alexander Degianski din județul Timiș, ferma sa trebuie să obțină producții de peste 5 tone de grâu la hectar pentru a face profit, asta în condițiile în care agricultorul a reușit să-și cumpere îngrășămintele din timp, când prețurile încă nu atinseseră cote maxime. Pentru fermierii care nu au reușit să facă acest lucru, situația ar putea fi de-a dreptul dramatică.

”Desigur, România are un avantaj din urma acestui război, oricât de cinic ar suna, și vom avea un avantaj pe anumite piețe de desfacere. Dar nu putem substitui nici Ucraina, nici Rusia, pentru că vorbim de țări care produc înzecit față de noi. Putem, desigur, să găsim zone de desfacere unde în trecut era o piață mai închisă, dar asta rămâne la latitudinea traderilor.

Eu sunt un caz fericit, pentru că mi-am achiziționat îngrășămintele din toamna timpurie a anului trecut și nu am stat să depind de aceste fluctuații uriașe. Pentru fermierii care mi-au arătat niște prețuri uriașe la îngrășăminte, nu știu cum o să fie. La noi în fermă, cu îngrășămintele luate din toamnă, suntem pe zero dacă facem 5 tone de grâu la hectar. Este o provocare foarte mare”, a precizat Alexander Degianski în emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole