La Iasi au fost atestate primele doua produse traditionale din domeniul patiseriei (video)

0 192
La sediul Direcției Agricole Iași au fost acordate atestate primelor două produse tradiționale din domeniul patiseriei, atestare făcută conform Ordinul nr. 724/2013, din județul Iași. Noile produse sunt cornulețe și saratele de casa.

Produsele sunt făcute de doi ieșeni, Aurelia și Daniel Pănică, care și-au deschis primul laborator la începutul anului 2018. 
În cadrul evenimentului organizat de Direcția Agricolă, participanții au avut posibilitatea să cunoască povestea produselor, etapele de producție și atestare a celor 2 produse tradiționale alături de aprecierea senzorială a acestora. 
La eveniment au fost prezenți și o parte din producătorii tradiționali din județul Iași, dar și producători cu potential de atestare a produselor lor.
În Romania din anul 2015 pâna în prezent, sunt atestate 780 de produse din diverse domenii, iar in Iași sunt atestate 16 produse de la 7 producători.
 

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult