LA EUROTIER A FOST DESEMNAT CASTIGATORUL MEDALIEI DE AUR PENTRU INOVATIE IN DOMENIUL TEHNOLOGIEI AGRICOLE

EuroTier, cel mai important târg comercial din lume pentru producția animală, s-a definit drept cea mai proeminentă platformă pentru lansarea inovațiilor. Această inițiativă de prezentare este subliniată de premiul EuroTier Innovation Award, care este înmânat câștigătorilor la show, la fiecare doi ani. Un comitet de experți independent desemnat de DLG (Societatea Germană de Agricultură) a stabilit câștigătorii premiului Innovation Award EuroTier din cele 250 de proiecte aprobate pentru inovații de produse, pe baza unor criterii stricte. Premiul pentru inovație EuroTier 2018, de aur sau de argint, a fost acordat unui număr total de 26 de produse.

Anul acesta medalia de aur a fost adjudecata de catre un aparat de aspirare rapida pentru curățarea jgheaburilor de hrănire a porcilor, inovație a firmei germane Meier-Brakenberg Gmbh & Co. KG.

O igienă optimă în zona de furajare este indispensabilă pentru sănătatea animalelor și pentru performanțe în fermele de porcine. Aici trebuie să se acorde o atenție deosebită și jgheaburilor de hrană, pentru ca rămășițele de hrană din jgheab pot să ofere un teren de reproducere excelent pentru mucegaiuri și bacterii. În trecut, rămășițele au fost, în general, îndepărtate manual din jgheab cu o găleată și o lopată. Această golire manuală a jgheabului nu este numai dificilă ci, în unele cazuri, periculoasă pentru utilizator; rămășițele de hrană sunt lăsate frecvent în colțuri, unde se pot altera în scurt timp. Cu dispozitivul de curățare rapidă, care este pur și simplu conectat la duza unui dispozitiv de curățare cu presiune ridicată, reziduurile de alimentare pot fi aspirate din jgheaburi într-un timp extrem de scurt. Și nu are importanță dacă hrana este umedă sau uscată. Furajul aspirat poate fi colectat într-un recipient sau drenat în gunoiul de grajd. După golire, jgheabul poate fi curățat rapid cu lancea de spălare, prin simpla comutare la funcția de curățare sub presiune. Acest lucru asigură o igienă optimă iar urmatoarea rație de hrană rămâne proaspătă și este consumată mai igienic.