20 mai 2022 - 06:29

La Babadag se trage cu muniție de război! Două sate sunt supuse restricțiilor de circulație!

Ecourile exploziilor au ajuns la urechile locuitorilor din Babadag și din împrejurimi, unde se trage cu muniție de război.

Ministerului Apărării Naţionale a anunțat că, începând de marţi, în zonă se desfășoarăexerciții militare cu muniție de război, iar traficul autovehiculelor pe drumul judeţean 222, între satele Enisala şi Sălcioara, este restricţionat.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, săptămâna aceasta, tragerile cu muniţie de război se desfăşoară marţi şi miercuri şi vor continua în perioadele 21-25 martie şi 29-31 martie, între orele 8.00 şi 23.00, informează AGERPRES.

„Circulaţia pe DJ 222 între localitatea Enisala şi localitatea Sălcioara va fi restricţionată prin amplasarea a două bariere, iar tragerile se vor executa fără întrerupere pe interval de 60 de minute, cu pauze de 15 minute între ele, pentru descongestionarea traficului rutier. Pentru rezolvarea unor situaţii de urgenţă, se va lua legătura în mod obligatoriu cu Centrul secundar de pregătire pentru luptă Babadag, la numerele de telefon 0240/562805, 0745363140”, se menționează în anunțul publicat de autoritățile judeţene.

Reprezentanții CJ Tulcea le recomandă şoferilor tulceni care vor să ajungă din Enisala în Sălcioara sau invers să utilizeze ca rută alternativă de circulaţie drumul naţional 22, respectiv localităţile Babadag, Ceamurlia de Jos şi Jurilovca.

„Nerespectarea recomandărilor prezentate mai sus poate duce la consecinţe grave de care unitatea militară nu se face răspunzătoare”, se mai arată în anunţul CJ.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.