26 mai 2022 - 04:30

Kubota și Tevel câștigă DLG Agrifuture Concept Award 2022 pentru sistemul automatizat de cules fructe dezvoltat în colaborare

Pe 15 februarie, Kubota și Tevel au primit premiul DLG Agrifuture Concept Winner 2022 pentru  aplicația de recoltare automată a fructelor dezvoltată împreună. Premiul a fost înmânat de către  DLG – Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft, în cadrul unei ceremonii online. 

Kubota și Tevel și-au combinat expertiza pentru a adresa provocarea majoră a deficitului de forță  de muncă la recoltarea fructelor prin dezvoltarea unui sistem automat de cules fructe, oferind o  soluție pentru ferme de orice dimensiuni, prin abordarea modulară. Conceptul modular de drone cu  fir pentru cules de fructe și soluțiile logistice flexibile oferă configurații adaptate la cerințele  individuale ale fermei și permite compatibilitatea deplină cu metodele de recoltare consacrate. 

Dl. Yuichi Kitao, Preşedinte şi Director Reprezentativ al Kubota Corporation, dl. Yasukazu Kamada,  Președinte Kubota Holdings Europe BV, și dl. Peter van der Vlugt, Managing Director al Kubota  Innovation Center din Europa, au participat la ceremonia de premiere online. 

În timpul ceremoniei de premiere, domnul Kitao a declarat cu mândrie: „Viziunea noastră pentru  2030 este să fim un inovator de sisteme esențial pentru susținerea vieții. Premiul DLG Agrifuture  Concept Winner 2022 este o încurajare pentru a continua investițiile în inovații durabile în domeniul  alimentar, de apă și mediul, privind în perspectivă la societatea post-Covid-19.” 

DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) acordă premiile „DLG Agrifuture Concept” pentru  pionierat în domeniul mașinilor agricole și viziuni de viitor. Soluțiile vizionare de mașini agricole  oferă stimuli cruciali pentru viabilitatea viitoare a producției agricole globale. Inginerii din întreaga  lume lucrează la soluții tehnice pentru viitorul agriculturii. Nu toate ideile și conceptele lor ajung la  stadiul de produs finit.

Adesea, constrângeri de natură tehnică sau juridice limitează evoluţia ideilor  până la maturitate comercială. Multe dintre aceste concepte au totuși potențialul de a oferi inspirație  și de a stimula fermierii și inginerii să gândească în moduri noi. Acest premiu subliniază relevanța  acestei lucrări de pionierat în domeniul mașinilor agricole pentru agricultura viitorului în termen de  cinci până la zece ani. 

„Suntem deosebit de mândri de colaborarea noastră cu Tevel. Am realizat un parteneriat cu una  dintre cele mai avansate companii de tehnologie în domeniul culesului fructelor. Kubota se  angajează să contribuie la rezolvare problemelor pomicultorilor, oferind siguranţă în ce priveşte  timpul și calitatea recoltării și ajutându-i să facă față problemelor din ce în ce mai mari legate de  disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat Peter van der Vlugt, Managing Director al Kubota  Innovation Center din Europa. 

Mai multe despre Tevel Flying Autonomous Robot (FARTM

Tevel Aerobotics Technologies este expert global de vârf în domeniul roboților zburători autonomi  pentru culesul fructelor, îmbinând inteligența artificială cu viziunea computerizată, robotică  avansată, inginerie aeronautică, control de zbor de ultimă generație, prelucrare a datelor și  percepție. Tevel dezvoltă o flotă de roboți zburători pentru efectuarea sarcinilor de cules, rărire și  tundere în livezi. Mai mult, software-ul de inteligență artificială (AI) de la Tevel va permite sortarea  revoluționară a fructelor la sursă, culegând cele mai bune fructe din livadă, la momentul optim și cu  precizie. 

Kubota Smart Agriculture 

Kubota și-a dovedit expertiza vastă în tehnologiile avansate de tractoare și echipamente. Cele mai  recente exemple ale rolului Kubota de lider sunt implementarea și certificarea TIM (Tractor  Implement Management) și lansarea pe piaţă a tractorului autonom, transplantatorului și mașinii de  recoltat autonome în Japonia. Această expertiză va fi acum utilizată în colaborare cu Tevel pentru a  oferi cea mai bună soluție pomicultorilor din întreaga lume. 

————————- 

Despre Kubota 

Kubota este lider în domeniul producţiei de echipamente agricole, de gazon şi constructii, precum şi  de motoare industriale încă din 1890. Cu sediul mondial în Osaka, Japonia şi birouri în peste 120  de ţări, cu peste 41.000 de angajaţi în America de Nord, Europa şi Asia, Kubota a realizat venituri  de aproximativ 20 miliarde de dolari în 2021. Deşi echipamentul agricol este prima linie de produse  a Kubota, Kubota produce, de asemenea, un portofoliu divers de alte produse, inclusiv sisteme de  filtrare a apelor urbane, sisteme de irigaţii, sisteme pentru conducte, acoperişuri şi valve subterane  de mari dimensiuni. 

Misiunea noastră 

Misiunea noastră, “For Earth, For Life,” („Pentru Pământ, pentru Viaţă”) exprimă angajamentul  nostru de a proteja mediul natural al Terrei si a ajuta la producerea de alimente şi furnizarea de apă  – vitale pentru nevoile societatii pe măsură ce populaţia globului continuă să crească. Acestă  misiune este îndeplinită de fiecare dată când un tractor Kubota lucrează terenul sau strânge  recolta, pentru a produce alimente pentru viaţă, sau echipamentul nostru de constructie excaveaza  pentru transportul resurselor de apă sau pentru adăpost. Pentru mai multe informaţii privind Kubota,  vă rugam să accesaţi site-ul www.kubota-global.net sau www.kubota-eu.com

Despre Tevel Aerobotics Technologies 

Tevel Aerobotics Technologies, cu sediul în Gedera, Israel, oferă servicii robotizate de recoltare a  fructelor la cerere – oricând, oriunde și la orice capacitate. Tevel dezvoltă roboți autonomi zburători  echipați cu inteligență artificială, care şi-au dovedit deja abilităţile la cules de mere, piersici,  nectarine și prune, şi planifică să includă noi specii precum citrice și avocado.

Conform viziunii sale  de a conduce revoluția în agricultura autonomă, compania intenționează să abordeze provocările  suplimentare legate de deficitul de forță de muncă cu care se confruntă domeniul, precum rărirea  fructelor, tăierea selectivă și pulverizarea selectivă. Tevel, cu echipa sa actuală de 35 de persoane,  a mobilizat capital de 28 de milioane de dolari până în prezent. Pentru mai multe informaţii, vă  rugam să accesaţi site-ul www.tevel-tech.com.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.