Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă asupra unei probleme majore a satului. Vezi care este aceasta!

iohannis_indagraSatul românesc se confruntă în această perioadă cu câteva probleme majore care pot fi rezolvate doar cu multă înțelepciune, potrivit șefului statului, Klaus Iohannis.
Una dintre acestea este legată de îmbătrânirea populației iar cea de a doua, și cea mai gravă, de criza resurselor umane din agricultură:
„În prezent, populația rurală a României are cea mai ridicată pondere în totalul populației dintre toate țările Uniunii Europene, aproape 45%. Astăzi, circa 50% din agricultori au vârsta de peste 55 de ani și dețin peste 25% din terenul agricol.Trebuie să tragem un semnal de alarmă asupra unei probleme majore, anume problema resurselor umane din mediul rural. De aceea, este vital ca tinerii să devină interesați de agricultură, iar pentru aceasta sunt necesare, în primul rând, motivații economice corespunzătoare. Fermele de familie pot fi cel mai dinamic și antreprenorial catalizator pentru consolidarea clasei de mijloc din România”.
Președintele este convins, în aceste condiții, că satul românesc se poate salva cu ajutorul agriculturii dar  nu doar prin aceasta, și că e nevoie acum să fie găsite noi axe de dezvoltare pentru mediul rural:
„Satul românesc poate renaște împreună cu agricultura, dar nu doar prin agricultură. Satul trebuie să înceapă să însemne și altceva, adică mici industrii, ferme familiale, oamenii cu inițiativă, adică întreprinzători rurali care să utilizeze tehnologii și să dezvolte avantaje competitive pe care România știm că le are”, a conchis el.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole