Kale – leguma rara inrudita cu spanacul, cultivata la Buzau

Kale, o legumă înrudită cu spanacul, este cultivată din 2013 cu succes, fiind foarte apreciată de românii care își doresc să mânănce sănătos. Aceasta legumă foarte puțin cunoscută a devenit vedeta din Grădina Amurtel din Poieni, județul Buzău.

„Kale este o leguma verde extrem de bogata în nutrienți. Este considerată, pe buna dreptate, un «super-food», datorită conținutului mare de antioxidanți, nemaîntâlnit la alte legume. Kale este delicios si usor sotat sau fiert la abur, metode care ii scot in evidenta savoarea unica, desi unele vitamine sunt disruse in procesul de gatire. Intr-un smoothie, legumele crude isi pastreaza toate vitaminele care sunt absorbite mult mai rapid si mai eficient de organism, asadar este ideal sa folositi frunzele de kale in smoothie-uri”, spun reprezentanții Grădinii Amurtel din Poieni.

frunze de kale

Kale face parte din legumele care alcătuiesc „Coșul Super Green”, livrat doritorilor de plante verzi în alimentația lor.

Aceasta este o plantă foarte bogată în vitamina A, vitamina C și vitamina K.  Încorporarea ei în dietă este un mod natural excelent de a crește valoarea nutritivă a alimentelor consumate, cu extra-beneficiul de a avea foarte puține calorii!

Leguma este bogata in fibre și sulf, ambele susțin procesul natural de detoxifiere a corpului și astfel ajuta sa mențina ficatul sănătos. Kale face parte din familia de legume crucifere, ele ajuta la menținerea unei digestii sănătoase și ajuta la eliminarea poluanților din fluxul sanguin.

Corespondent Agro TV Buzau: Marilena Dinu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole