Aproape jumătate din suprafața afectata de secetă e cu porumb!

Suprafaţa afectată de secetă raportată până luni este de 878.010 hectare, din care mai mult de 40% a fost cultivate cu porumb, conform ultimelor date transmise de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Mai exact, la principalele culturi de toamnă, suprafaţa afectată de secetă se prezintă astfel: grâu, triticale – 189.047 de hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară – 30.161 de hectare şi rapiţă – 26.805 hectare.

În privința culturilor de primăvară, suprafaţa afectată de secetă la porumb este de 363.739 de hectare, la floarea soarelui – 179.905 hectare, la soia – 32.908 hectare şi la plante furajere – 30.424 de hectare.

Au raportat culturi afectate de secetă judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole