24 mai 2022 - 23:59

JUDETUL GALATI PUS PE JAR. AU FOST INSTAURATE MASURI SPECIALE SI IN BRAILA SI VRANCEA

La Galati, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Planul de măsuri de protecţie şi  de supraveghere, ca urmare a confirmării focarului de pestă porcină africană în exploataţia non-profesională a unui cetăţean din satul Nămoloasa.

Astfel, s-a decis uciderea preventivă a celor 66 de porci aflaţi în exploataţie (alţi trei fiind deja morţi), distrugerea cadavrelor şi ecarisarea teritoriului, precum şi aplicarea măsurilor de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. S-a instaurat o zonă de protecţie în jurul focarului, de minim 3 km, cuprinzând localităţile Nămoloasa, Nămoloasa Sat şi exploataţiile pe o rază de 3 km nord, şi o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 km, care include zona de protecţie, pe raza localităţilor Lieşti, Lungoci, Fundenii Noi, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Mănăstirea Vladimireşti (judeţul Galaţi); Olăneasa (judeţul Brăila); Călienii Vechi, Călienii Noi, Maluri, Năneşti, Râmniceni, Belciugatele, Tătaru, Măicăneşti (judeţul Vrancea).

În aceste zone, deplasarea şi transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepţia cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.