Jeff Rowe a devenit noul director executiv al Grupului Syngenta

Actualul director al grupului Syngenta, Erik Fyrwald, s-a retras din activitate, dar continuă să își mențină poziția de consultant și membrul al consiliului.

Astfel, membrii Syngenta l-au ales pe Jeff Rowe ca director executiv începând cu 1 ianuarie 2024. Momentan Rowe este președintele Syngenta Crop Protection, cel mai mare departament al companiei. Anterior fiind președinte la Syngenta Seeds, unde a dezvoltat cu succes industria semințelor. Erik Fyrwald, directorul executiv al companiei își va menține poziția până la finalul anului, apoi se va retrage dupa șapte ani și jumătate de activitate. 

În septembrie 2016, Rowe, în vârstă de 50 de ani, s-a alăturat companiei Syngenta ca președinte al Syngenta Seeds, filiala din America de Nord. Înainte de rolul său curent ca lider al business-ului de protecție a porumbului, a fost de asemenea responsabil pentru transformarea de success a industriei semințelor, cu o creștere și profitabilitate extraordinară. De asemenea, el a dezvoltat rapid eforturile companiei Syngenta in agricultura regenerativă și sănătatea solului. Înainte de alăturarea sa în Syngenta, Jeff a ocupat multiple roluri de conducere la DuPont Pioneer pe parcursul a douazeci de ani.

Pe lângă faptul că noul director executiv Rowe nu s-a dovedit a fi doar un lider în afaceri timp de 30 de ani, cu o experiență diversă în sectorul agricol, acesta este și un fermier la a 5 -a generație care are o cunoaștere de primă mână, fapt extrem de important pentru fermierii din ziua de azi. Este pasionat de inovațiile de ultimă generație și schimbările ce ajută agricultura globală să devină mai sustenabilă.

Rowe îi urmează lui Fyrwald, în vârstă de 64 de ani, care s-a alăturat grupului Syngenta ca director executiv în iunie 2016. În timpul conducerii sale, a supravegheat achiziționarea de către ChemChina, formarea companiei Syngenta, dar și creșterea afacerii de la 12.8 bilioane de dolari în 2016 până la 33.4 bilioane de dolari în 2022. Dedicarea lui Frywald a consacrat firma ca principala voce în agricultură pentru securitatea globală a hranei, sustenabilitate și agricultură regenerativă.

,,Erik a dat dovadă de o conducere extraordinară pentru Grupul Syngenta, menținând controlul cu mâini sigure pe durata pandemiei, conflictelor și schimbărilor geopolitice în timp ce a transformat și a crescut substanțial compania’’, a declarant Li Fanrong, director Syngenta. ,,Vom rămâne recunoscători mereu pentru conducerea sa empatică, energică și dinamică în timpul acestei transformări. De asemenea, conducerea lui Erik cu scopul de a dezvolta o echipă puternică ne va duce în mod natural către următoarea etapă. Cu bazele solide stabilite de Erik, Jeff este directorul executiv potrivit să conducă Grupul Syngenta. Consiliul director este mulțumit de această schimbare globală, ordonată și organizată. A găsit în Jeff un lider puternic, cu stofă de om de afaceri, abilități operaționale și viziunea strategică necesară ghidării companiei în această industrie esențială’’.

‘’Jeff a jucat un rol important în dezvoltarea companiei Syngenta, capabil să livreze rezultate extraordinare datorită spiritului său de echipă, în timp ce pregătește firma pentru viitorul de mâine, ca un lider și strateg minuna. Am lucrat cu Jeff timp de mulți ani și sunt încântat că el va conduce Grupul Syngenta, în timp ce își continuă misiunea de a ajuta fermierii să hrănească oamenii de pretutindeni și să combată schimbarea climatică,  a precizat Fyrwald’’.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole