În această noapte Japonia va fi lovită de cel mai puternic taifun din ultimii 70 de ani

Meteorologii japonezi avertizează că un taifun puternic, cu vânturi violente și ploi extrem de abundente, poate lovi insulele de sud-vest ale Japoniei. Se preconizează că ploile abundente, rafalele puternice, valurile înalte și inundațiile din zonele joase vor începe în această noapte și vor continua până săptămâna viitoare.

Agenția de Meteorologie din Japonia i-a îndemnat pe rezidenți să evacueze oamenii din sudul insulei Kyushu, înaintea taifunului amenințător.

Nanmadol, cea mai distructivă furtună tropicală

Nanmadol, clasificat drept super taifun de către Centrul comun de avertizare a taifunurilor din Marina Americana, are potențialul de a fi cea mai distructivă furtună tropicală care a lovit Japonia în ultimii 70 de ani.

Agenția meteorologică japoneză a declarat că ar putea emite o „avertizare specială” pentru prefectura Kagoshima și alte părți din Kyushu, cea mai sudică insulă a Japoniei. Ar fi prima alertă de acest fel pentru orice prefectură de la nord de lanțul insular Okinawa, a relatat presa internă.

Furtuni și precipitații „fără precedent” ar putea lovi zona, a declarat Ryuta Kurora, oficial al JMA, în cadrul unei conferințe de presă televizate, îndemnând locuitorii din zonă să evacueze înainte de lăsarea întunericului.

Vânturile din centrul taifunului suflă cu rafale de până la 270 km/h

taifun

Nanmadol, al 14-lea taifun al sezonului, este deja în apropierea insulei Minami-Daito din sudul Japoniei și se îndrepta spre nord-vest. Vânturile din centrul furtunii suflă cu 198 km pe oră (123 mile pe oră), cu rafale de până la 270 km/h, potrivit JMA.

Nanmadol, echivalentul unui uragan de clasa 5 în Oceanul Atlantic

Taifunul, a cărei putere este echivalentă cu cea a unui uragan de clasa 5, în Oceanul Atlantic, este prognozat să se se îndrepte spre est și să treacă pe deasupra orasului Tokyo, marți.

 

Sursa: https://jp.usembassy.gov/alert-super-typhoon-nanmadol-japan

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole