21 ianuarie 2022 - 04:02

Jandarmii au cotrobăit două zile prin pădure după un păstor rătăcit

Un bărbat din Timiș, dat dispărut, a fost găsit după două zile de căutări de jandarmii bihoreni, lângă o pădure de pe raza comunei Budureasa, informează bihon.ro

Păstorul era angajat la o stână din Bihor. Observând că din ciurda de vite pe care o păstorea lipsea o vacă, bărbatul a plecat în căutarea acesteia, însă, necunoscând prea bine împrejurimile, s-a rătăcit în pădurea din locul numit „Scărița”, de pe raza comunei Budureasa.

Bărbatul din comuna timișeană Lanauheim a fost dat dispărut de către proprietarul stânei, care a anunțat autoritățile cu privire la faptul că păstorul a plecat fără să aibă asupra sa niciun document de identitate.

După mai bine de două zile de căutări, păstorul a fost găsit joi, 9 septembrie, în jurul orei 13:00, de către patrulele de căutare formate din jandarmi montani, polițiști și pompieri.

Potrivit jandarmilor, bărbatul a declarat că în seara zilei de marți, observând că lipsește o vacă din ciurda pe care o păstorea a plecat în căutarea ei, moment în care s-a rătăcit prin pădurile din zonă.

În momentul când a fost găsit, păstorul coborâse o pantă abruptă, ajungând în cele din urmă la un drum forestier unde s-a întâlnit cu echipajele de intervenție. Acesta le-a spus că nu mai știe pe unde a venit, doar că a tot mers prin pădure, iar la lăsarea serii s-a întins și s-a acoperit cu haina.

„Am pus geanta jos, iar noaptea m-am pus sub un brad, m-am acoperit cu haina și am dormit”, a mai adăugat bărbatul, care nu mâncase nimic de două zile.

 Sursa foto: IJJ Bihor