E jale la culturile de grâu, porumb și floarea-soarelui! Care sunt suprafețele calamitate de secetă

Suprafețele calamitate de secetă totalizează în acest moment 588.267 de hectare, conform datelor transmise de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) vineri, 16 septembrie.

Din datele transmise până acum de prefecturi, pe baza proceselor-verbale de constatare a pagubelor, cele mai afectate culturi sunt cele de grâu, porumb și floarea-soarelui.

Astfel, la principalele culturi de toamnă, suprafețele calamitate de secetă sunt următoarele: grâu, triticale – 189.265 de hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară -29.710 hectare, rapiță: 26.745 de hectare.

La principalele culturi de primăvară, suprafețele calamitate de secetă sunt: · porumb – 197.568 de hectare, floarea-soarelui – 100.986 de hectare, soia – 15.173 de hectare, plante furajere – 15.050 de hectare.

Până la această dată au raportat culturi afectate de secetă 37 de județe, și anume: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea, la care se adaugă și Municipiul București.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole