29 noiembrie 2021 - 23:01

ITM MURES VERIFICA MUNCA LA NEGRU IN RESTAURANTE, FERME SI CABINETE VETERINARE

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii  februarie 2018, au fost efectuate 38 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, a anunţat marţi, 6 martie, jrs. Eva Man, director adjunct al instituţiei.

 Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, munca de noapte, transmiterea datelor în Revisal în termenul legal. “Cu ocazia acestor verificări au fost identificate cinci persoane care lucrau fără forme legale și cinci persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 23 de agenți economici, din care cinci agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări, inspectorii au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 de avertismente şi 14  amenzi în cuantum de 149.000 lei și s-au dispus 114 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate”,  a declarat Eva Man.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt restaurante, activități recreative, creşterea animalelor, recuperare materiale şi activități veterinare.