ITALIENII AU LEGIFERAT FURTUL DE ALIMENTE

O tara membra a Uniunii Europene a adoptat o lege inedita. Conform noilor reglementari, daca iti este foame, poti fura linistit mancare, fara ca politia sa intervina in vreun fel.

Guvernul din Italia a adoptat o lege destul de controversata, menita sa reduca cantitatile mari de alimente irosite. Pe aceasta cale, se doreste incurajarea supermarketurilor si a fermierior sa doneze produsele care raman nevandute.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Obiectivul legii este acela de a reduce numarul de alimente irosite cu cel putin un milion de tone pe an din cele 5 care sunt irosite in prezent. Pentru a realiza acest lucru, procesul donarii alimentelor va fi unul simplu si fara taxe.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Mai mult de atat, cea mai inalta instanta din Italia a decis ca furtul de alimente, impins de foame, nu este o crima.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Irosirea alimentelor costa guvernul italian peste 12 miliarde de euro in fiecare an, aproape 1% din Produsul Intern Brut. Toate acestea in contextul in care tara are datorii uriase, iar rata somajului ajunsese in luna mai a anului trec la 11,5 procente.

Alimentele irosite in prezent in Europa ar hrani 200 de milioane de oameni, potrivit Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a ONU.

De asemenea, legea incurajeaza oamenii care maninca la restaurant sa ia la pachet restul de hrana ,care le ramine de la ce-au comandat,pt al consuma mai tirziu.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult