O tara membra a Uniunii Europene a adoptat o lege inedita. Conform noilor reglementari, daca iti este foame, poti fura linistit mancare, fara ca politia sa intervina in vreun fel.
Guvernul din Italia a adoptat o lege destul de controversata, menita sa reduca cantitatile mari de alimente irosite. Pe aceasta cale, se doreste incurajarea supermarketurilor si a fermierior sa doneze produsele care raman nevandute.
AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI
Obiectivul legii este acela de a reduce numarul de alimente irosite cu cel putin un milion de tone pe an din cele 5 care sunt irosite in prezent. Pentru a realiza acest lucru, procesul donarii alimentelor va fi unul simplu si fara taxe.
AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017
Mai mult de atat, cea mai inalta instanta din Italia a decis ca furtul de alimente, impins de foame, nu este o crima.
Irosirea alimentelor costa guvernul italian peste 12 miliarde de euro in fiecare an, aproape 1% din Produsul Intern Brut. Toate acestea in contextul in care tara are datorii uriase, iar rata somajului ajunsese in luna mai a anului trec la 11,5 procente.
Alimentele irosite in prezent in Europa ar hrani 200 de milioane de oameni, potrivit Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a ONU.
De asemenea, legea incurajeaza oamenii care maninca la restaurant sa ia la pachet restul de hrana ,care le ramine de la ce-au comandat,pt al consuma mai tirziu.