Italia, pe jar

Ministerul Sanatatii din Italia a emis un ordin pentru a impiedica raspandirea dermatitei nodulare printre animalele din acesta tara.
cow-1119301_1280
Potrivit agropress.ro, Direcția Generală pentru Sănătatea Animalelor din Italia a făcut publică o listă a medicamentelor de uz veterinar ce sunt recomandate zootehniştilor pentru a preveni pătrunderea dermatitei nodulare în Cizmă. Această boală atacă vitele, dar se poate răspândi și la rumegătoarele sălbatice. Virusul poate fi transmis de către insectele care se hrănesc cu sângele pe care îl sug de la animale.

Vacile care au fost infestate cu acest virus au avut manifestări de febră, noduli pe piele, iar unele dintre ele chiar au murit. Pentru a prevenii astfel de episoade, zootehnistii sunt sfătuiți să-și vaccineze vacile, iar pe cele care suferă déjà de dermatită nodulară sunt obligați să le sacrifice. Răspândirea bolii în Italia ar provoca pierderi economice uriașe.
Dermatita nodulară s-a răspândit din Orientul Mijlociu către Europa începând cu anul 2012. Primele țări afectate au fost Grecia și Bulgaria, după care s-a manifestat și în Bosnia-Herțegovina, Macedonia, Muntenegru și Albania.
Autoritățile italiene vor să ceară acum Uniunii Europene să interzică transportul de bovine din țările situate în Peninsula Balcanică. Măsură s-ar putea să nu fie aprobată pentru că în Croația încă nu s-a manifestat această boală, iar bulgarii au prezentat dovezi că în țara lor există o regiune unde dermatita nodulară nu s-a putut instala pentru că fermierii de la sud de Dunăre au aplicat la timp trantamentul împotriva bolii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole