ISU: Arzi miriștea?! Amendă între 25.000 lei și 50.000 lei

În condițiile în care temperaturile ridicate fac „casă bună” cu arderile vegetației uscate (miriște), reprezentanții ISU revin cu o serie de recomandări prin care cetățenii sunt sfătuiți să adopte o conduită responsabilă, pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Astfel, într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Șerban Cantacuzino” Prahova se menționează:

„Este INTERZIS să faci foc deschis pentru arderea vegetației uscate!
Pompierii prahoveni din cadrul Detaşamentului 1 Ploiești au fost în alertă după un anunț referitor la un incendiu de miriște care se manifesta pe o suprafață mare ( 10 ha) și cu posibilități de propagare accentuate de temperaturile ridicate”.

Acesta este ultimul exemplu despre care am amintit și în ziarul nostru, între timp având loc alte și alte incendii pe raza unor localități din județ.

Iar pompierii prahoveni reamintesc în același comunicat:
„Chiar dacă vorbim despre miriști, terenuri agricole sau pajiști, incendierea acestora pentru a scăpa de resturile vegetale este strict interzisă și se pedepsește prin lege!

Dacă încalci această prevedere poți fi sancționat cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, iar firmele vor primi amenzi cuprinse între 25.000 lei și 50.000 lei”.

- Publicitate -

Dacă această atenționare va avea efectul scontat, rămâne, însă, de văzut…

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole