ISU a redat zâmbetele unei familii pe cale să-și piardă văcuța

Intervenție dificilă pentru pompierii argeșeni. Un apel la 112 anunța că este nevoie de ajutor pentru a scoate o bovină cazută într-un canal îngust.

Văcuța, in gopspodaria unui satean, înseamnă mâncare pe masă pentru toata familia, de la bătranii care au nevoie de regim alimentar pentru a ține în frâu multele boli acumulate, până la copiii și nepoții care au asigurat laptele și brânza ce ii ajuta sa se dezvolte sanatos. Tocmai de aceea, oamenii obisnuiti cu animale in ograda isi dau si sufeltul pentru ele, iar atunci cand sunt in pericol toata lumea sare in ajutor. 

Așa s-a intamplat recent si in comuna Cosesti, judetul Arges. De la Nicolae Pana, primarul comunei, pana la vecinii proprietarului, toata suflarea satului a infruntat frigul incercand sa fie aproape, pentru a da o mana de ajutor daca va fi nevoie.

Numai ca lucrurile nu au fost atat de simple. Pompierii s-au straduit o buna bucata de timp sa scoata văcuța din locul stramt in care cazuse, iar timpul se scurgea in defavoarea bietului animal. Ultima solutie, care s-a dovedit a fi si cea salvatoare, a fost solicitarea unui buldoexcavator, cu ajutorul caruia văcuța a fost extrasa din canal.

Sleita de puteri si speriata, a avut nevoie de cateva minute bune pana s-a ridicat in picioare, iar lacrimile de bucurie si cuvintele de multumire venite de la stapanul animalului, au fost cea mai buna rasplata pentru pompierii care au plecat de la locul inerventiei obositi dar bucurosi ca au mai salvat o viata. Iar bucuria a fost cu atat mai mare cu cat acasa zbiera de foame un vitelus de cateva saptamani iar primul lucru pe care l-au facut a fost sa lase vitelul sa suga.

Reporter:Elena Picu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole